Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gunn Margit Andreassen og Frode Andresen:

Skiskytterparet i dyp sorg: Sønnen (13) døde

Gunn Margit Andreassen og Frode Andresen opplever nå alle foreldres mareritt etter at deres eldste sønn, David Aas Andresen (13), døde 1. nyttårsdag.

I SORG: Gunn Margit Andreassen og Frode Andresen mistet sin eldste sønn 1. nyttårsdag. Foto: Ole Martin Solberg
I SORG: Gunn Margit Andreassen og Frode Andresen mistet sin eldste sønn 1. nyttårsdag. Foto: Ole Martin Solberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi er i bunnløs sorg. Det ufattelige og utenkelige har likevel skjedd. Man skal ikke miste et barn på 13 år, sier Gunn Margit Andreassen og Frode Andresen, i en pressemelding.

David ble funnet død 1. nyttårsdag. Kvelden i forveien hadde han feiret nyttårsaften med sine foreldre, to søsken og besteforeldre i Hønefoss.

- Det var en glad og fornøyd gutt som gikk til sengs. Alt var helt normalt, sier Gunn Margit og Frode i pressemeldingen.

Morgenen etter ble 13-åringen funnet død i sin egen seng.

- For cirka fire år siden fikk David påvist at han hadde svak epilepsi. Men det var ikke noe stort problem. Han levde et helt normalt liv. Fotball var det store i livet hans. Det var fotball sammen med lagkamerater i Haugsbygd IF, det var fotball ute i hagen, fotball gjennom FIFA-spill i sofaen eller fotball i stua med softball. Real Madrid var laget hans, sier Gunn Margit og Frode i pressemeldingen.

DØDE 1. NYTTÅRSDAG: Gunn Margit og Frodes sønn, David (13). Foto: Privat
DØDE 1. NYTTÅRSDAG: Gunn Margit og Frodes sønn, David (13). Foto: Privat Vis mer

David er obdusert, men den endelige obduksjonsrapporten er ifølge Gunn Margit og Frode ikke ventet før om to-tre måneder.

- Ut i fra det vi kan skjønne må David ha fått et sterkt epileptisk anfall mens hans sov, forklarer paret i pressemeldingen.

De beskriver blant annet sønnen som en «usedvanlig grei, koselig, omtenksom og empatisk gutt».

Familien ber videre om ro i tiden som kommer.

Holder minnestund

Nyheten har også etterlatt lokalsamfunnet i dyp sorg.

David var elev i 8. klasse på Haugsbygd ungdomsskole i Hønefoss - der det i dag vil bli holdt en minnestund for hele skolen.​

Skiskytterparet forteller i pressemeldingen at de setter stor pris på måten ringerikssamfunnet har ivaretatt familien på etter at tragedien rammet dem.

- Et kriseteam fra helsevesenet stilte raskt opp. Det samme har Ringerike kommune gjort gjennom prest, helsesøster og skole. Vi er også blitt tatt godt hånd om av politiet som automatisk kobles inn når et barn helt uventet dør.

- Vi setter stor pris på all støtte vi har mottatt, sier de to.

Minnevers

Paret har begge lagt bak seg store karrierer på ski. Gunn Margit Andreassen la opp i 2008. Da var hun allerede småbarnsmor og ventet nummer to. Etter skiskytterkarrieren utdannet Andreassen seg til eiendomsmegler og jobber som det.

Frode Andresen startet på sin side en langsom nedtrapping i 2010, for å unngå helseproblemer i fremtiden.

For øvrig var Andresen deltaker i «Mesternes mester» i 2015. Samme år medvirket Gunn Margit i «Dropped - Heltenes kamp». Begge har vunnet en rekke medaljer i løpet av sine karrierer, hvor Andresen har fått både gullmedalje i OL og VM. Gunn Margit har på sin side fått tildelt både VM-gull og OL-sølv.

David var parets første av totalt tre barn.

I dødsannonsen beskrives 13-åringen i varme ordelag. Der har familien også valgt å legge til følgende minnevers:

«Så lukker vi deg i våre hjerter inn, og gjemmer deg innerst inne. Der skal du fredfullt bo i våre sinn som et kjært og dyrebart minne.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!