Andreas Håtveit:

Skjeller ut TV-stjerna: - Blir kvalm

Andreas Håtveits utsagn om homofile og ugifte KRIK-ledere skaper reaksjoner.

PROVOSERER: Det er mange som har latt seg provosere av den tidligere skistjerna Andreas Håtveit sine uttalelser om ledere i KRIK. Blant disse er Niklas Baarli. Her er Håtveit avbildet i 2013. Foto: NTB Scanpix
PROVOSERER: Det er mange som har latt seg provosere av den tidligere skistjerna Andreas Håtveit sine uttalelser om ledere i KRIK. Blant disse er Niklas Baarli. Her er Håtveit avbildet i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det stormet rundt den tidligere freeski-stjerna Andreas Håtveit (33).

Årsaken er at han i et intervju med den kristne avisa Dagen uttalte at han blant annet er «bekymret» for hvor man setter standarden for ledere i den kristne ungdomsorganisasjonen Kristen Idrettskontakt (KRIK), en organisasjon den tidligere X-Games-vinneren selv er instruktør for.

Håtveits uttalelser har sørget for flere presseoppslag, blant annet hos NRK. På den tidligere OL-deltakerens Instagram-konto har det den siste tida rent inn med negative kommentarer, og flere kjente profiler raser mot den tidligere «Mesternes mester»-deltakeren.

- Ledere er forbilder

Bakgrunnen for Håtveits uttalelser er at organisasjonen i august gjorde et vedtak som åpnet opp for at de frivillige lederne kunne ha et annet verdisyn enn KRIKs offisielle, deriblant at samlivsform ikke lenger skulle være avgjørende for valg av personer til lederverv.

- Etter at jeg ble far selv, har jeg blitt mer bevisst på at ledere er forbilder. På leir er lederne ofte de tøffeste og de som man ser opp til. Da må vi ikke ha slappe kriterier for hva lederne tror på, uttalte Håtveit til den kristne avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer