«Skal vi danse»

- Skjønte at det var vår tid til å ryke

Jorun og Frederic nådde ikke opp i kveld.

SENDT HJEM: Etter flere spennende uker, ble det slutt på eventyret til Jorun Stiansen. Foto: TV 2
SENDT HJEM: Etter flere spennende uker, ble det slutt på eventyret til Jorun Stiansen. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag var det duket for spenning fra Nydalen, da de fire gjenværende deltakerne i «Skal vi danse» skulle konkurrere om plasser i neste ukes semifinale. Tierne ble delt ut over en lav sko da Grunde Myhrer, Jorun Stiansen, Cengiz Al og Helene Olafsen viste fram sine ferdigheter.

Dommerpanelet besto i kjent stil av Trine Dehli-Kleve, Tore Petterson, Egor Filipenko og Merete Lingjærde. I kveld var det imidlertid en liten forandring på programmet. Dommerne skulle nemlig også ut på parketten, for å danse med hver sin deltaker.

LEKEN: Grunde Myhrer, kjent fra «Skal vi danse» og «Paradise Hotel», har funnet en måte å kombinere de to realityseriene på. Det skjer med låta «Starboy». Video: TV 3, Viaplay / Ruben Pedersen, Aller Media Vis mer

- Det er jo en utfordring som man har tatt, og da må man jo stå for den. Jeg synes ideen var kjempegøy, men er usikker på om jeg synes det på lørdag, kunne Trine fortelle til Se og Hør tidligere denne uka.

Poeng ble likevel utgitt. Mens den ene dommeren var ute på parketten, satt de tre resterende igjen bak panelet for å gi sin ærlige dom. Tier etter tier ble nærmest kastet ut på deltakerne, fra et panel som tydelig var imponert av det de så.

Det ble likevel Jorun Stiansen som måtte forlate dansen lørdag kveld - etter en overraskende head to head.

Spennende duell

Da det ble klart at det var Cengiz og Mai som måtte ut i duell, sammen med Jorun og Fredric, var det flere i salen som måpte. Det betyr at begge parene måtte utføre sine danser atter en gang.

UT I DUELL: De to parene som måtte møtes på parketten i spennende duell var Cengiz og Mai, og Jorun og Fredric. Foto: TV 2
UT I DUELL: De to parene som måtte møtes på parketten i spennende duell var Cengiz og Mai, og Jorun og Fredric. Foto: TV 2 Vis mer

Cengiz og Mai kjørte på med sin sommerlige quickstep, mens Jorun og Fredric gikk ut i vals - atter en gang.

Det var utvilsomt mye følelser i sving da det skulle avgjøres hvem som måtte hjem. Jorun Stiansen nådde ikke opp lørdag kveld, og måtte derfor forlate konkurransen.

SEND HJEM: Det ble en fjerdeplass for Jorun og Fredric i denne sesongen av «Skal vi danse» på TV 2. Foto: Ruben Pedersen
SEND HJEM: Det ble en fjerdeplass for Jorun og Fredric i denne sesongen av «Skal vi danse» på TV 2. Foto: Ruben Pedersen Vis mer

- Helt ærlig, når jeg skjønte at vi kom i duell med Cengiz, skjønte jeg at det var vår tur til å ryke. Jeg lyver ikke, det er typisk meg å ta en spansk en for å skjule hvor skuffet jeg er, men helt ærlig, at vi ryker i dag ... Dette er den beste dansen vi har gjort, forteller hun til Dagbladet etter sending.

Hun forteller at alle er vinnere, og at hun og dansepartneren nå skal slappe av og tenke over eventyret de har fått være en del av.

- Jeg må bruke litt tid på å fordøye det her. Men jeg har fått meg en venn for livet, absolutt, sier Stiansen.

Dette var danseparene og deres poengsummer lørdag kveld:

Grunde og Ewa
For dans med Egor: 10 + 10 + 10 = 30

For cha cha cha: 9 + 10 + 10 + 10 = 39

Totalt: 69

Cengiz og Mai
For dans med Trine: 10 + 10 + 10 = 30

For quickstep: 9 + 9 +9 + 9 = 36

Totalt: 66

Jorun og Fredric
For dans med Tore: 10 + 10 + 10 + = 30

For vals: 8 + 8 + 8 + 10 = 34

Totalt: 64

Helene og Jørgen
For dans med Merete: 10 + 10 + 10 = 30

For wienervals: 9 + 9 + 9 + 9 = 36

Totalt: 66

Åpnet opp

Det har vært en hektisk uke for «Skal vi danse»deltakerne. De har tilbrakt mye tid i dansesalen på Bislett, på kostymeprøver og på parketten i Nydalen før den store og avgjørende sendingen.

Dagbladet møtte Cengiz Al tidligere denne uka. Han kunne fortelle at den siste tida har vært intensiv, men at han ikke akter å gi opp før seieren er i boks.

UENIGHET: Lørdag er det halloween-tema i Skal vi danse, og diskusjoner om kveldens kostymer er ikke til å unngå. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg hadde nok ikke kommet så langt om det ikke var for venner, familie og kjæreste. Det er de folka man må dyrke, det er dem man trenger. Hvis man bare går i bobla og bare tenker på seg selv, så mister man alt det andre.

- Det er veldig gøy å komme videre uke etter uke. Jeg har hatt gleden av å lære dans hele tiden, og det har på en måte også vært målet mitt. Å lære, selv om det kan være frustrerende til tider, fortalte han ærlig.

Danseerfaring hadde 20-åringen fra før, men med partner Mai Benedikte Mentzoni ved sin side, har det virkelig blomstret. De har fått et slags søskenforhold, og bytter på å terge hverandre og å trene sammen.

- Vi har en sånn strategi at vi heller prøver å være veldig effektive når vi er på trening, så kan vi heller gå hjem litt før. Det blir ikke så mye dalling og dulling, for jeg er student og han har et liv, sier Mentzoni og ler.

- Jeg prøver å irritere henne litt når vi trener. Vi har tullet mye, men hun blir liksom aldri sinna. Jeg tror jeg må prøve hardere, sier Al.

SKAL VI GJETTE?: Marna Haugen og Erlend Elias Bragstad er lørdag kveld klare for sesongens første episode av «Skal vi danse». De er konkurrenter, men er gode venner privat. Hvor godt kjenner de egentlig hverandre? Vi utfordret dem. Video: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer