SPENNENDE STJERNEMØTER: Trine Reins karriere hylles i «Hver gang vi møtes», men til Dagbladet kan hun fortelle at ikke alle stjernemøtene hennes har gått helt som hun håpet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SPENNENDE STJERNEMØTER: Trine Reins karriere hylles i «Hver gang vi møtes», men til Dagbladet kan hun fortelle at ikke alle stjernemøtene hennes har gått helt som hun håpet. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Trine Rein i «Hver gang vi møtes»:

- Skjønte at han hadde helt andre interesser enn å lage musikk med meg

Artisten ble ringt opp av stjerneprodusent Quincy Jones, men det hele viste seg å være for godt til å være sant.

Forrige lørdag ble det både tårer og latter da Elisabeth «Bettan» Andreassen (60) var hedersgjest i «Hver gang vi møtes».

I kveld er det Trine Rein (48), som er gift med Lars Monsen (55), som sitter på enden av bordet. Trine slapp sitt første album allerede i 1993, og lørdag kveld hylles karrieren hennes.

Celebre klienter

Da Dagbladet møtte 48-åringen tidligere denne måneden, kunne hun fortelle at det aldri var noe hun gruet seg til å dele i «Hver gang møtes», men at hun i utgangspunktet syntes at de andre artistene hadde levd et langt mer spennende liv enn henne selv.

Det skulle imidlertid raskt vise seg at også Trine Rein har noen imponerende hendelser på CV-en å se tilbake på.

- Jeg husker da jeg hørte de andres historier at jeg tenkte at jeg hadde en dødskjedelig historie å dele, men det er jo kun fordi jeg kjenner min historie så godt, sier hun og fortsetter:

- Jeg skjønte jo etter hvert at jeg har opplevd en del artige, spennende og kuriøse ting jeg også.

«Don't speak unless you're spoken to»

Og det kan Trine Rein med sikkerhet slå fast. Det er nemlig spesielt én hendelse hun ser tilbake på som minneverdig. I to år, fra 2002 til 2004, jobbet hun nemlig som privatsjåfør i Los Angeles og kjørte flere celebre klienter i limousin.

Det som raskt kunne bli en drømmesituasjon med tanke på at Trine på det tidspunktet også drev med musikk selv, skulle vise seg å bli langt vanskeligere enn som så.

- Jeg kjørte limousin i Los Angeles, men hadde skrevet under på en kontrakt om at jeg ikke fikk lov til å fortelle at jeg drev med musikk selv, sier hun og fortsetter:

BODDE I USA: Fra 2002 til 2004 jobbet Trine Rein i Los Angeles - der hun opplevde mange spennende ting. Her på vei til en premiere i Oslo høsten 2004. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BODDE I USA: Fra 2002 til 2004 jobbet Trine Rein i Los Angeles - der hun opplevde mange spennende ting. Her på vei til en premiere i Oslo høsten 2004. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har faktisk truffet folk som Clive Davis, Quincy Jones og virkelig store produsenter uten å få si noen ting. Jeg møtte også han som synger i Train, Patrick Monahan. Han ble jeg privatsjåfør for, for han syntes jeg var så flink. Han påpekte blant annet at jeg holdt kjeft og kjørte og gjorde jobben min, så da han og familien skulle ut og reise så var det jeg som ble etterlyst til å kjøre og hente dem.

- Tenkte du noen gang på å bryte kontrakten og fortelle at du var artist?

- Nei. Det var litt sånn «don't speak unless you're spoken to», så jeg sa ingenting før noen spurte meg konkret, for da hadde jeg lov, forteller Rein i dag.

HYGGELIG: Etter flere dager på tur, fant Trine Rein ut at ektemannen Lars Monsen kanskje hadde behov for et skift. Video: NRK Vis mer

- Holdt på å besvime

Men da den kjente hjernekirurgen Dr. Dean Ornish var klienten hennes, og tilfeldigvis en god venn av Quincy Jones, endret situasjonen seg raskt, og norske Trine ble svært interessant for den amerikanske stjerneprodusenten.

- Ornish begynte å spørre meg om hva jeg drev med da jeg ikke kjørte limousin. Jeg vet ikke hvordan han fikk det for seg at jeg ikke bare var limousinsjåfør, men da fortalte jeg at jeg drev med musikk og så sa han at han kjente Quincy Jones og at han skulle nevne det for ham, sier hun og fortsetter:

- «Ja, ja» sa jeg, og tenkte at det er nok det siste jeg hører om det. Men så gikk det to dager, så ringte Quincy til meg, og jeg holdt jo på å besvime.

ÅRETS ARTISTER: Lars Bremnes, Trine Rein, Sol Heilo, Elisabeth «Bettan» Andreassen, Petter Katastrofe, Maria Haukaas Mittet og Tom Mathisen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ÅRETS ARTISTER: Lars Bremnes, Trine Rein, Sol Heilo, Elisabeth «Bettan» Andreassen, Petter Katastrofe, Maria Haukaas Mittet og Tom Mathisen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ble invitert ut

Videre forklarer 48-åringen at produsenten skal ha lurt på om hun kunne sende ham CD-ene hennes, og på det tidspunktet hadde hun gitt ut tre plater.

- Jeg sendte alle sammen, og tenkte som tidligere at jeg ikke ville høre noe mer om det.

Men så sjokkerte Quincy Jones nok en gang. Ifølge Trine Rein slo han igjen på tråden og inviterte henne ut på middag.

- Jeg ble invitert hjem til han i Beverly Hills og ble servert nydelig mat.

STJERNE: Quincy Jones har vunnet en lang rekke priser gjennom sin karriere. Her avbildet på Shanghai International Film Festival i 2009. Foto: AP/ NTB scanpix
STJERNE: Quincy Jones har vunnet en lang rekke priser gjennom sin karriere. Her avbildet på Shanghai International Film Festival i 2009. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Det skulle imidlertid vise seg at middagsinvitasjonen ikke ledet helt dit hun hadde håpet, ifølge artisten:

- Men etter hvert skjønte jeg jo at han hadde helt andre interesser enn å drive med musikk med meg, da, sier hun lattermildt, og legger til at selv om det ikke ble noe mer mellom dem, har hun en god «story» å se tilbake på.

- Da har jeg i hvert fall møtt Quincy Jones, sier hun.

«Hver gang vi møtes» sendes på TV 2 lørdag klokken 20.00.