Isak Dreyer:

- Skjøt med rifle

Isak Dreyer har den siste tida stått overfor massiv kritikk. Nå svarer han.

ANMELDT: «Farmen-kjendis»-vinner Isak Dreyer er anmeldt av dyreorganisasjonen NOAH etter å angivelig ha bedrevet selfangst med spyd. Selv benekter han dette. Video: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV-profil og «Farmen kjendis»-vinner Isak Dreyer (28) har stått overfor massiv kritikk etter at han la ut et bilde på Instagram som fikk flere til å reagere kraftig, blant dem dyrevernforkjempere.

Tirsdag forrige uke publiserte Dreyer, som for tida er på ekspedisjon på Grønland, et bilde av seg selv hvor han lener seg over et hull i isen med noe som kan ligne et spyd i hendene.

«Driver med å jobbe med å få opp 17. mai-frokosten. Er ikke alltid man velger sin skjebne, det tenker sikkert selen også», skrev han under bildet til sine 105 000 følgere.

Nå svarer omsider 28-åringen på kritikken som har strømmet inn.

- Ble skutt

Søndag kveld publiserte Dreyer en video på Instagrams historiefunksjon. Der kom han med en klargjøring om hva som skal ha skjedd under seljakten.

- Etter mye tjohei, som ikke var meningen i det hele tatt, så vil jeg bare klargjøre at jakten ikke skjedde med harpun og selen ble skutt med ei rifle, forklarer han i videoen.

FORKLARER SEG: Isak Dreyer forklarer seljakta i en video på Instagram.
FORKLARER SEG: Isak Dreyer forklarer seljakta i en video på Instagram. Vis mer

Videre i videoen følger han opp med at selen deretter ble hentet opp fra vannet:

- Og den ble hentet opp fra vannet med en stokk, legger han til.

Dagbladet har hittil ikke lyktes å få en kommentar fra Isak Dreyer.

GÅRDSFLØRT: I fjor oppsto det søt musikk mellom Victoria Tolaas og Isak Dreyer på «Norges tøffeste». Nå forteller Victoria hvordan det er å se den åpenbare flørtingen mellom Isak og Sophie Elise på «Farmen kjendis» et knapt år senere. Video: Rød Løper/TV 2/NRK Vis mer

- Det er forbudt

Etter at Dreyer publiserte det blodige bildet på sin egen Instagram-profil fikk det flere dyrevernsforkjempere, og NOAH, til å reagere - da det i Norge er forbudt å drepe sel med spyd.

Dagbladet har tidligere vært i kontakt med 28-åringen, som hadde følgende å si om saken over SMS:

«Verden er en forferdelig plass! Men det er nå her vi lever. Hadde jeg valgt ville jeg heller vært selen enn jegeren».

KRYPTISK: Sophie Elise og Isak Dreyer flørtet åpenlyst på «Farmen kjendis» og rødmet da de ble spurt om forholdet deres på finalefesten i slutten av februar. Nå kan det virke som at romansen er over. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Søndag ble det kjent gjennom Nettavisen at han hadde blitt anmeldt av dyrevernorganisasjonen NOAH som følge av det blodige bildet. Overfor avisen uttalte Siri Martinsen, veterinær og leder i organisasjonen følgende:

- I Norge skal det ved hobby-jakt på sel kun brukes en bestemt type skytevåpen. Det er også forbudt å bruke spyd på seler på Grønland, og folk som driver troféjakt - som dette er - skal dessuten være i følge med en godkjent jaktarrangør.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer