Leah Isadora:

Skjult detalj vekker oppsikt

Leah Isadora lånte mammas kjole på gallamiddagen.

FESTKLEDD: Leah Isadora Behn, Emma Tallulah Behn og Maud Angelica Behn i prosesjon i forbindelse med gallamiddagen for prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB / POOL
FESTKLEDD: Leah Isadora Behn, Emma Tallulah Behn og Maud Angelica Behn i prosesjon i forbindelse med gallamiddagen for prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB / POOL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag og fredag forrige uke var det full feiring av prinsesse Ingrid Alexandra i forbindelse med hennes 18-årsdag tidligere i år.

I den anledning inviterte kong Harald (85) og dronning Sonja (84) kjente og kjære til gallamiddag på Slottet fredag, deriblant den nærmeste familien.

Prinsesse Märtha Louise (50), forloveden Durek Verrett (47), og hennes tre døtre, Maud Angelica (19), Leah Isadora (17) og Emma Tallulah (13) var naturligvis også til stede.

HOLD UT: Kong Harald var i kjent stil spøkefull da han talte i barnebarnet 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

Både Märtha Louise og 17-åringen gikk for gjenbruk, men det var flere ting ved Leah Isadoras antrekk som vekket oppsikt.

Ikke bare var hun ikledd moras 20 år gamle kjole, som hun brukte dagen før hun giftet seg med avdøde Ari Behn, men kjolen kom også med et skjult budskap. Det melder Billed Bladet.

KJÆRLIGHETSMELDING: Langs fronten av kjolen kan man se prinsesse Märtha Louises kjærlighetsmelding til Ari Behn. Foto: Lise Åserud / NTB / POOL
KJÆRLIGHETSMELDING: Langs fronten av kjolen kan man se prinsesse Märtha Louises kjærlighetsmelding til Ari Behn. Foto: Lise Åserud / NTB / POOL Vis mer

Ned langs fronten av kjolen kan man nemlig se en tekst skrevet av prinsesse Märtha Louise selv.

«Når de møttes, ble hvert øyeblikk en evighet, og hvert evig øyeblikk omfavnet deres kjærlighet».

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er dette ikke den eneste symbolske kjolen prinsessen har eid.

- Prinsesse Märtha Louise har hatt en rekke kjoler med budskap gjennom tidene, og denne ble i sin tid tolket som en kjærlighetserklæring til Ari. Mange husker også kjolen hun brukte i 30-årsdagen sin som var overstrødd med symboler som sa noe om livet hennes. Morsomt å se at dattera nå tar den ene i bruk, sier hun.

FORLOVET: 7. juni kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise hadde forlovet seg med Durek Verrett, og dagen etter uttalte datteren Leah Isadora Behn seg for første gang om forlovelsen. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Katrine Bjelke Vis mer

Vagle bemerker seg også en ny trend blant de royale kvinnene.

- Gjenbruk er et viktig signal, og noe åpenbart alle kvinnene i kongefamilien hadde bestemt seg for til prinsessefeiringen.

2002: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn dagen før de giftet seg i 2002. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
2002: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn dagen før de giftet seg i 2002. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer

Kjolen er helt tydelig den samme, men det ser ut til at det er blitt gjort noen justeringer. For eksempel så er borden øverst på brystet er fjernet.

Fredag kveld var det altså prinsessens mellomste datter som bar kjolen med kjærlighetsmeldingen fra mora til faren, 20 år etter den sist ble brukt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer