Stig-André Berge:

Skjulte skade: - Ingen visste om det

«Mesternes mester»-deltakeren røper hvorfor han holdt skaden hemmelig.

SKADET: Han har en god grunn til at han ikke avslørte skaden overfor konkurrentene. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKADET: Han har en god grunn til at han ikke avslørte skaden overfor konkurrentene. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

SANDEFJORD (Dagbladet): Det er tid for den 14. sesongen av «Mesternes mester» på NRK.

Blant deltakerne er bryteren Stig-André Berge (39), som under innspillingen kunne avsløre overfor Dagbladet at han gikk inn i konkurransen med en hemmelighet.

- Jeg hadde en liten skade før jeg kom. Jeg skulle egentlig vært inne og høvlet litt på menisken. Også har jeg et leddbånd i kneet som er skadet, og det kom på en løpetur med guttungen i forberedelsene til «Mesternes mester». Så det var ganske klønete, sier Berge til Dagbladet.

- Men den holdt jeg skjult, så det var ingen som visste om det, røper han videre.

Faren med skaden er at leddbåndet kan låse seg, noe som fører til at det blir vanskelig å løpe. Altså ikke det mest praktiske når man deltar i en fysisk tøff konkurranse med et knippe tidligere toppidrettsutøvere.

- Hvorfor holdt du skaden skjult?

SJEKKER ANTREKK: Rød Løpers moteekspert, Erlend Elias, triller terning på antrekkene til Aksel Lund Svindal og Bjørn Einar Romøren fra Mesternes Mester. Vis mer

- Jeg viser ikke svakheter til mine konkurrenter, det er taktisk, flirer Berge.

- Det er et taktisk spill alt det greiene her. Det er akkurat det samme som når Olaf (Olaf Tufte, journ.anm.) sier at «jeg har ikke forberedt meg i det hele tatt jeg». Ja, særlig!, følger den tidligere bryteren opp.

39-åringen kan ellers fortelle at han i løpet av sin karriere har vært nokså heldig når det kommer til skader.

- Jeg har ikke hatt så mye skader, jeg fikk min første smell da jeg la opp egentlig. Da ble jeg plutselig skadet, sier Berge.

Skaden førte blant annet til at han ikke kunne løpe på fire uker fordi han hadde fått en væskeansamling i kneet.

- Det er ganske ironisk at det kom med en gang jeg la opp, sier den tidligere bryteren til Dagbladet og legger til:

- Jeg har hatt noe, men jeg tipper at på totalt 20 år i toppidretten så har jeg kanskje hatt 22-23 uker på sidelinjen. Så det er jo veldig, veldig lite til å ha drevet med en såpass brutal idrett i så mange år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer