Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Patton Oswalt:

Skjulte sorgen for dattera

«Kongen av Queens»-stjerna åpner opp om tida etter konas dødsfall.

SORG: Skuespilleren Patton Oswalt (51) mistet kona brått i 2016. Nå forteller han om tida etter, der han måtte gjemme sorgen for dattera. Her er de avbildet under fjorårets Grammy-utdeling. Foto: NTB Scanpix
SORG: Skuespilleren Patton Oswalt (51) mistet kona brått i 2016. Nå forteller han om tida etter, der han måtte gjemme sorgen for dattera. Her er de avbildet under fjorårets Grammy-utdeling. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Komiker og skuespiller Patton Oswalt (51), best kjent fra humorserien «Kongen av Queens», er stort sett omringet av latter. De siste åra har livet hans imidlertid vært preget av noe helt annet, etter det han beskriver som sitt livs mareritt.

I 2005 giftet 51-åringen seg med krimforfatteren Michelle McNamara, og fire år seinere fikk de dattera Alice (11).

Den fine tilværelsen varte imidlertid ikke lenge for det tilsynelatende lykkelige paret.

ENKEMANN: Patton Oswalt og Michelle McNamara giftet seg i 2005. I 2016 døde hun imidlertid brått, og han ble enkemann. Foto: NTB Scanpix
ENKEMANN: Patton Oswalt og Michelle McNamara giftet seg i 2005. I 2016 døde hun imidlertid brått, og han ble enkemann. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skjulte sorgen

I 2016 døde nemlig McNamara brått - i en alder av 46 år. Dødsårsaken skal ha vært en kombinasjon av reseptbelagte medisiner, i tillegg til en tilstand som førte til blokkeringer i arteriene.

Det var ektemannen som fant henne død i senga. Oswalt har tidligere sagt til The New York Times at kvelden før han fant kona livløs, skal hun ha tatt medisiner fordi hun var stresset over ei bok hun jobbet med.

I et intervju med People forteller skuespilleren nå om tida etter dødsfallet, og hvordan han og den da sju år gamle dattera kom seg gjennom den verste sorgen.

- Jeg sørget for at en stor del av mørket og sorgen jeg gikk gjennom ikke var noe hun skulle oppdage, siden hun allerede måtte lide seg gjennom tapet av mora. Jeg ville ikke at hennes minne av meg skulle være av en forelder som hadde det verre enn henne, forteller han.

Videre forteller komikeren at det hele tida har vært svært viktig at han og dattera kunne snakke om følelser, til tross for at han forsøkte å skjule sin egen sorg.

MISTET MORA: Oswalts datter, Alice, har måttet vokse opp uten mora si. Her er far og datter avbildet under Grammy-utdelinga i 2019. Foto: NTB Scanpix
MISTET MORA: Oswalts datter, Alice, har måttet vokse opp uten mora si. Her er far og datter avbildet under Grammy-utdelinga i 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Du er hennes minne

51-åringen delte også et av hans stolteste øyeblikk som far. Det kom en kveld der verken han eller dattera klarte å sove.

- Vi bare snakket sammen og prøvde å komme oss gjennom det, og dattera mi sa: «Når din mor dør, er alt du gjør et minne av henne. Du er et minne av henne. Du er hennes minne». Det kom ut av ingenting, og jeg tenkte bare «herregud». Jeg husker at jeg måtte løpe og skrive det ned, forteller han.

Nå, fire år seinere, skal både skuespilleren og dattera ha kommet seg gjennom den verste sorgen, og Alice skal ha fått et svært tett bånd med hans nye kone, Meredith.

NY KONE: I 2017 giftet skuespilleren seg med Meredith Salenger. Foto: NTB Scanpix
NY KONE: I 2017 giftet skuespilleren seg med Meredith Salenger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2017 giftet nemlig skuespilleren seg på nytt med Meredith Salenger (50).

EMOSJONELL: Talkshow-verten James Corden bryter i tårer etter en samtale med sin kollega Reggie Watts, i kjølvannet av George Floyds dødsfall. Video: Rød Løper/The Late Late Show With James Corden Vis mer

- Spydde, skrek og stressa

Dette er ikke første gang 51-åringen åpner seg opp om livet etter at han mistet kona. Siden dødsfallet har nemlig skuespilleren valgt å være svært åpen om tida etter den tragiske bortgangen.

I forbindelse med Netflix-dokumentaren «Patton Oswalt: Annhilation», som kom ut i 2017, fortalte han blant annet om hvordan det var å fortelle sitt eneste barn at mora hennes hadde gått bort.

- Den nest verste dagen i livet mitt var da kona mi døde. Den verste var dagen etter, da jeg måtte fortelle det til dattera vår. Michelle døde mens Alice var på skolen. Mens jeg spydde, skrek og stressa, snakket jeg med skolen og fortalte dem hva som hadde skjedd og hva de skulle gjøre, sa han den gang, ifølge People.

Rektoren foreslo at dattera skulle være hjemme fra skolen den påfølgende dagen. På den måten kunne Oswalt og dattera dele morgenen sammen, før han avslørte sannheten den formiddagen.

- Vi gjorde det sånn. Vi koste oss på morgenen, og så satt jeg meg ned med henne. Jeg så på datteren min og ødela verdenen hennes. Jeg måtte se på denne lille jenta som var alt for meg, mens jeg tok alt vekk fra henne, sa han.

Oswalt la ikke skjul på at det var en svært krevende oppgave for ham som far, og at det ville ta lengre tid for ham å bli bedre etter den konkrete opplevelsen enn fra det å finne sin egen kone død.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!