«Ex on the Beach»:

Skjulte sykdom

Therese Pedersen hevder hun ikke ble tatt på alvor av produksjonen.

TRENGTE LEGEHJELP: Therese Pedersen ble forrige uke sendt hjem fra «Ex on the Beach». Nå forteller hun at hun slet med sykdom under oppholdet. Foto: Toke Mathias Riskjær / Discovery
TRENGTE LEGEHJELP: Therese Pedersen ble forrige uke sendt hjem fra «Ex on the Beach». Nå forteller hun at hun slet med sykdom under oppholdet. Foto: Toke Mathias Riskjær / DiscoveryVis mer

Deltakerne i den andre sesongen av «Ex on the Beach» har allerede skapt en rekke overskrifter i norsk presse. Alt fra en veldokumentert onanikonkurranse til sex første kvelden har fått stor oppmerksomhet.

Selv om det er mye fest og moro som foregår på den eksotiske øya, så er det ikke bare velstand å melde om.

Overfor Nettavisen forteller nemlig Therese Pedersen (21), som måtte forlate programmet forrige uke, at hun skjulte sykdom for produksjonen under oppholdet sitt.

Bare to dager inn i oppholdet begynte Pedersen å kjenne ubehag i kroppen. Selv tenkte hun at dette mest sannsynlig kom av de store mengdene alkohol som ble konsumert, og derfor valgte hun å holde tilbake informasjon om sin egen helse, forteller hun til Nettavisen.

TÅREVÅTT: Deltakerne blir sjokkert av «paddens» beskjed. Video: Dplay Vis mer

Ønsket hjelp

Dette gjorde 21-åringen i frykt for å bli sendt til sykehus, og ikke minst for å bli sendt hjem til Norge. Men da smertene toppet seg, så hun imidlertid ikke noen annen utvei enn å melde fra.

Da hun sa fra til produksjonen at hun ønsket en legetime, fikk hun til svar at «om det er akutt står det mellom liv og død».

Da hun ikke ble i bedre form i løpet av natten, sier Pedersen at hun trodde hun ville bli sendt til lege morgenen etter. I stedet ble hun, som tidligere nevnt, sendt hjem av ipaden - som styrer spillet.

Til tross for at hun mener dette var et «billig» triks fra produksjonen, så var hun glad for å komme hjem på grunn av egen helse. Etter exiten hevder derimot 21-åringen overfor Nettavisen at hun verken fikk oppfølging eller legetime.

Omsider ble den dårlige helsetilstanden hennes likevel lagt merke til, slik at hun ble undersøkt før hun ble sendt tilbake til Norge.

SJOKKERER: Da Siv Meyer og Ulrik Giske skal ha sex i en episode av «Ex on the Beach», utvikler det seg en konkurranse. Video: Dplay & Ingebjørg Iversen / Rød Løper. Vis mer

Infeksjon

Hanne McBride, mediesjef i Discovery Networks, forteller til Dagbladet at Pedersen ble tatt på alvor, men sier det har vært en misforståelse rundt alvorlighetsgraden.

- Det har vi beklaget overfor henne, og hun har hatt et stående tilbud om hjelp fra oss etter at hun landet i Norge. At Therese måtte forlate programmet, var uavhengig av sykdomsforløpet, sier mediesjefen til Se og Hør, og påpeker at de fokuserer på å ivareta deltakerne både før, under og etter deltakelsen.

- Historien Therese forteller, har lært oss at det alltid er rom for forbedring. Oppfølgingen hun har fått, har ikke vært god nok. Vi bruker ikke lenger den aktuelle legen, og ved behov vil deltakerne tas med direkte til sykehus, sier hun videre.

Til Nettavisen forteller Pedersen at hun kom hjem med kraftig infeksjon.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Therese Pedersen.