<strong>HATT MYE KREFT:</strong> Skuespillerstjernen Jane Fonda liker å holde privatlivet sitt for seg selv, men i et nytt intervju med britiske Vogue gjør hun et unntak og forteller åpenhjertig om helsetilstanden sin. Foto: NTB scanpix
HATT MYE KREFT: Skuespillerstjernen Jane Fonda liker å holde privatlivet sitt for seg selv, men i et nytt intervju med britiske Vogue gjør hun et unntak og forteller åpenhjertig om helsetilstanden sin. Foto: NTB scanpix Vis mer

Jane Fonda:

Skjulte sykdommen under Golden Globe-kjolen

Skuespillerstjerna forteller åpent om kreften i nytt intervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ingen tvil om at den amerikanske skuespilleren Jane Fonda (81) har hatt en lang og innholdsrik karriere. Stjernen har medvirket i over 50 filmer, har to Oscar-statuetter og en egen stjerne på Walk of Fame i Hollywood.

Til å være 81 år tar hun seg svært godt ut, og hun stiller stadig opp på den røde løperen med spektakulære antrekk. Under Golden Globe i 2016 kledde Fonda seg i en glamorøs hvit kjole med rysjer over brystet, men det ikke mange vet er at det er en helt spesiell bakgrunn for kjolevalget.

Skjulte bandasjene

I et nylig intervju med britiske Vogue forteller Fonda åpenhjertig om at hun har hatt kreft flere ganger, og at hun var nødt til å skjule bandasjene fra operasjonen etter at hun hadde fjernet det ene brystet.

- Jeg gikk ut av bilen og hadde en rar hvit kjole på meg med rysjer. Det var fordi jeg hadde gjennomført en mastektomi og måtte dekke for bandasjene mine, forteller hun i intervjuet.

<strong>HEMMELIG DETALJ:</strong> Under rysjene på kjolen til Jane Fonda skjulte det seg bandasjer etter en mastektomi. Foto: NTB scanpix
HEMMELIG DETALJ: Under rysjene på kjolen til Jane Fonda skjulte det seg bandasjer etter en mastektomi. Foto: NTB scanpix Vis mer

Videre forteller 81-åringen at hun tidligere elsket å ligge ute og sole seg, og at hun nå som en konsekvens ofte drar til hudlegen sin på fridagene sine for å kutte vekk utvekster på kroppen sin.

På spørsmål om hvordan det står til med kreften, velger Hollywood-stjernen å ikke si noe om hvordan det går nå, men forteller at det fortsatt er «en pågående prosess».

Det er ikke bare kreften 81-åringen sliter med. I intervjuet med motemagasinet avslører stjernen at hun også har osteoporose, eller benskjørhet som ifølge SNL er en sykdom som gjør skjelettet svakere og mer utsatt for benbrudd.

- Det faktum at jeg har mye vondt, at kroppen min har vondt, synes jeg er overraskende og det er ikke på grunn av all treningen. Det er genetisk. Faren min, Henry, hadde det og broren min Peter hadde det, forteller skuespillerstjernen.

KLASSISKE KJOLER: Jane Fonda, Sofia Vergara og Jessica Biel var blant stjernene som dukket opp på den røde Emmy-løperen, og flere amerikanske medier mente de var blant kvinnene som vant kjolekrigen i 2017. Foto/Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Takknemlig for at hun lever

Fonda forteller også i intervjuet at hun har fått erstattet begge hoftene sine og at hun snart skal få det andre kneet sitt erstattet, det første opererte hun inn for noen år siden.

Osteoporosen ser ikke ut til å stresse 81-åringen, da hun påpeker i intervjuet at vi heldigvis lever i ei tid da du bare kan få beina erstattet med nye.

Til tross for all sykdommen er Fonda svært takknemlig for at hun fortsatt lever, og ser på aldringsprosessen som en ren lykke.

- Jeg trodde aldri at jeg ville leve så lenge eller føle at jeg er hel, eller blir hel. Jeg føler et tydelig ansvar med å innse at det er opp til meg hvordan denne siste delen av livet mitt blir.

<strong>TAKKNEMLIG:</strong> Skuespillerstjernen Jane Fonda forteller i intervjuet med britiske Vogue at hun aldri trodde hun ville leve så lenge. Foto: NTB scanpix
TAKKNEMLIG: Skuespillerstjernen Jane Fonda forteller i intervjuet med britiske Vogue at hun aldri trodde hun ville leve så lenge. Foto: NTB scanpix Vis mer

81-åringen har holdt kortene tett til brystet når det kommer til å fortelle om kreften. Men ifølge CNN avslørte Fonda under promoteringen av den fjerde sesongen av tv-serien «Grace and Frankie» i fjor, at hun var nødt til å fjerne en kreftframkallende vekst på underleppa si.

- Jeg vil bare forklare bandasjen. Jeg har tatt bort kreft fra leppa mi, fortalte Fonda ifølge CNN, og la til at hun normalt ikke gikk rundt slik.

Det delte hun også med følgerne sine i et Instagram-innlegg, med et bilde av seg selv og skuespillerkollega Lily Tomlin.

- Med Lily i New York. Jeg har funnet en smart måte å skjule bandasjene rundt leppa mi etter at jeg fjernet kreften, skrev stjernen.

Ble hyllet etter svar om plastisk kirurgi

Jane Fonda har aldri lagt skjul på at hun bevilger mye tid og penger på utseendet sitt, og hun får stadig kommentarer på utseendet, om at det like gjerne kunne tilhørt en som var 30 år yngre enn henne selv.

Selv om hun velvillig har lagt seg under kniven mer enn én gang, er det ikke noe hun ønsker å snakke særlig utdypende om.

Det fikk NBC-journalist Megyn Kelly erfare, da hun i forbindelse med et helt vanlig lanseringsintervju i 2017 spurte Fonda om utseendet hennes. Svaret 81-åringen ga fikk Twitter til å koke.

Det var CNN som omtalte saken. Da Fonda besøkte programmet «Megyn Kelly Today» for å diskutere sin nye film med Robert Redford, som for øvrig fikk tittelen «Our Souls At Night», dristet den rutinerte journalisten seg til å stille helt andre spørsmål.

Reagerte på spørsmålet

Hun begynte med å komplimentere skuespilleren for utseendet sitt, før hun stilte et spørsmål som fikk Fonda til å reagere.

- Du har innrømmet at du har fått ting gjort, som jeg tror har gagnet deg. Men du ser fantastisk ut … Jeg leste at du sa at du ikke er stolt over å ha lagt deg under kniven. Hvorfor? spurte hun.

Fonda satte tydeligvis ikke pris på spørsmålet, og tok seg god betenkningstid før hun sa:

- Skal vi virkelig prate om det nå?

Hun snudde seg deretter mot salen, sperret opp øynene og fortsatte svaret sitt, etter at Kelly hadde forsvart seg selv ved å si at folk ofte kaller henne vakker.

- Vel, takk. En god oppførsel og en god holdning. Jeg tar vare på meg selv, sa hun og fortsatte:

- Men la meg fortelle deg hvorfor jeg elsker denne filmen vi lagde, i stedet for plastisk kirurgi, utropte 81-åringen til latter fra salen den gang.

Hardt ordskifte

CNN omtalte intervjuet som «kleint», noe flere andre også har sa seg enig i. På Twitter vitset flere godt med Fondas harde ordskifte.

«Jane Fonda knuste Megyn Kelly og tok over intervjuet, mens Robert Redford støttet henne hele veien», skrev en.

«Hvis jeg noen gang må framkalle en skytsverge (lysvesen fra Harry Potter-serien, journ anm.), skal jeg lukke øynene mine og huske det overlegne ansiktet Jane Fonda lagde mot Megyn Kelly i morges», skrev en annen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer