Morten Hegseth og Vegard Harm:

- Skrek etter mamma

Dramatiske scener i «Kompani Lauritzen» til tross: TV 2 forsikrer at ingen deltakere var i fare da de ble utsatt for CS-gass i den såkalte «kosebua».

TØFFE DAGER: VGTV-profilene Morten Hegseth og Vegard Harm er begge med i «Kompani Lauritzen». Det har ikke bare vært lett for de to. Foto: TV 2
TØFFE DAGER: VGTV-profilene Morten Hegseth og Vegard Harm er begge med i «Kompani Lauritzen». Det har ikke bare vært lett for de to. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag var det DJ, programleder og musikkekspert Christine Dancke (37) som måtte forlate «Kompani Lauritzen». I forbindelse med exiten fortalte Dancke at hun overrasket seg selv ved å vurdere en drastisk endring i livet sitt da hun kom hjem fra innspillinga.

Brutale scener

Aller verst for de fleste i lørdagens program var den såkalte «kosebua», der én etter én måtte gå inn i «bua» med gassmaske, ta den av seg - og gi avmelding til befalet. Samtidig pustet de inn CS-gass - en form for tåregass, som kan oppleves ubehagelig.

- Jeg trodde oppriktig jeg kom til å dø et øyeblikk der. I teorien går det jo ikke an, men det visste ikke jeg. Jeg har ikke prøvd det før, sa influenser, forfatter, samfunnsdebattant og «Kompani Lauritzen»-deltaker Linnéa Myhre til Dagbladet før helga.

Hjemsendte Dancke la lørdag heller ikke skjul på hun opplevde «kosebua» som skremmende.

- Det var helt jævlig å stå og se på at alle de andre trodde de skulle dø. Jeg måtte vente en stund før det ble min tur, og jeg husker at jeg tenkte «skal det aldri bli min tur». For hver person jeg så kom ut, fikk jeg mindre og mindre lyst. Når folk stuper ut og virker døden nær - da får man ikke mer lyst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer