Emil Iversen:

- Skrek i telefonen til mamma

«Forræder»-deltakeren fikk flere sammenbrudd under innspillingen. Til slutt ble det så ille at moren ville ha sønnen hjem.

KNAKK SAMMEN: Emil Iversen fikk sammenbrudd under innspillingen av «Forræder» og måtte ringe hjem til sin mor. Her sammen med forfatter Anne B. Ragde. Foto: TV 2
KNAKK SAMMEN: Emil Iversen fikk sammenbrudd under innspillingen av «Forræder» og måtte ringe hjem til sin mor. Her sammen med forfatter Anne B. Ragde. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Fredag gikk startskuddet for det som er TV 2s store satsing denne høsten, «Forræder» - et program som ledes av VGTV-profil og tidligere «Farmen»-programleder, Mads Hansen (38).

Kort forklart handler «Forræder» om 20 kjente personer - spillere - som flytter inn i Anders Jahre-villaen i Sandefjord. Her skal de fullføre en rekke oppdrag og utfordringer for å bygge premiepotten så stor som mulig.

Samtidig er tre av spillerne valgt ut til å være forrædere. Ingen, bortsett fra de tre selv, vet hvem forræderne er. Forræderne har i oppdrag å villede og eliminere de lojale, mens de lojale - de har i oppgave å avsløre hvilke tre som ikke spiller på samme lag som dem selv.

I det første programmet måtte influenser Kristin Gjelsvik (36) og skuespiller Hina Zaidi (37) takke for seg.

UTSTEMT: «Forræder» har krevd sitt andre offer, etter at Kristin Gjelsvik ble eliminert - 19 ble til 18 da gruppa gikk sammen om å stemme ut en av deltakerne. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Fikk ikke sove

Etter som dagene går blir spillet mer og mer intenst, og flere deltakere Dagbladet har snakket med legger ikke skjul på at innspillingen var en beinhard psykisk prøvelse.

Én av dem er langrennsløper Emil Iversen (31), som erkjenner at han ble mer og mer nedbrutt etter hvert som dagene gikk. Det til tross for at deltakerne hadde psykolog tilgjengelig på settet.

- Jeg fikk en ganske «rolig» start, men etter hvert ble det bare verre, verre og verre. Det ble rett og slett irriterende å være der. For meg ble det nesten helt umulig, forteller han.

Han fortsetter:

- Jeg har vokst opp med å konkurrere, og å vinne og tape på hederlig vis. Men dette var noe helt nytt for min del. Og det passet meg fryktelig dårlig.

- Så hvordan påvirket det hodet ditt?

- Jeg ble «klin kokos» til slutt, og klarte ikke sove. Jeg hadde så vondt i hodet som jeg aldri før har hatt. Det var brutalt, bedyrer han.

- Skrek

Det var det faktum at man aldri kunne vite hvem man kunne stole på og ikke som var det aller verste, mener 31-åringen.

- Det ble vanskelig når dagene gikk og du ikke møtte andre folk. Det var det som knakk meg. Det var en uholdbar situasjon. Jeg ville stole på enkelte, men jeg var ikke sikker på noe - samtidig som jeg ble livredd for å bli sviktet og dolket i ryggen.

TØFF KAMP: Her er de 20 deltakerne i «Forræder» på TV 2. I det første programmet måtte Kristin Gjelsvik (nummer to fra venstre) og Hina Zaidi (nummer fem fra venstre på midterste rad) takke for seg. Foto: TV 2
TØFF KAMP: Her er de 20 deltakerne i «Forræder» på TV 2. I det første programmet måtte Kristin Gjelsvik (nummer to fra venstre) og Hina Zaidi (nummer fem fra venstre på midterste rad) takke for seg. Foto: TV 2 Vis mer

Hver dag etter avsluttet innspilling går deltakerne tilbake til hvert sitt rom. Der sitter de i ensomhet med sine egne tanker - og har igjen tilgang på telefonene sine. Klimakset for Iversen var en kveld han satt i sine egne tanker på nettopp rommet sitt.

- Jeg skrek i telefonen til mamma. Det er ganske spesielt, for vi skulle jo bare lage TV-underholdning. Dette kommer heldigvis ikke på TV. Jeg fikk ingen sammenbrudd foran kamera, men jeg fikk noen på rommet mitt, røper langrennsløperen.

Sov i 24 timer

- Så du måtte faktisk ringe hjem til moren din?

- Ja, jeg ringte henne på natta, for jeg hadde ingen jeg kunne prate med der. Jeg var på gråten, og trengte bare å høre stemmen til en jeg visste var ærlig.

«FORRÆDER»: Tre deltakere har forrådt resten av gjengen og første deltaker er ute av spillet. Reporter: Bjørn Ekker. Video: TV 2 / Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

- Og hvordan reagerte hun?

- Mamma skjønte ingenting! Hun ble veldig bekymret og ba meg om å komme hjem. Jeg ga beskjed om at det egentlig gikk bra, men at jeg var helt kokt i hodet og ikke klarte slappe av. Det var slitsomt. Ekstremt spesielt.

Plagene ga seg ikke med det første etter at innspillingen var over heller.

- Jeg var helt på stålet, og sov i 24 timer etter at jeg kom hjem. Jeg har aldri, aldri opplevd makan. Jeg var knekt og utkjørt. Hodepinen slapp litt etter et døgn med søvn, men den hang i en stund etter det også. Jeg var et slakt, forteller «Forræder»-deltakeren til Dagbladet.

Iversens mor, Unni Hovdal Iversen, er kjent med innholdet i denne saken. Utover det har hun ingen kommentar.

TV 2: - Fortrolig

Dagbladet har stilt pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, flere spørsmål rundt hvordan produksjonen og kanalen har ivaretatt «Forræder»-deltakerne under og etter innspilling.

- I realityproduksjoner er det vanlig med bruk av psykolog både i forkant, underveis og i etterkant av innspillingen. Behovet for oppfølging er ofte individuelt, også i dette tilfellet. I tillegg har produksjonen dyktige folk som følger deltakerne tett og som også fungerer som samtalepartnere, sier han.

- Ble TV 2 på noe tidspunkt kontaktet av Emil Iversens mor underveis?

- Eventuelle henvendelser fra deltakernes familie er fortrolig og ingenting vi kan kommentere, svarer Dahl kontant.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer