«Farmen»-Kåre

Skrekkulykke: - Brystkassa dratt inn

TV-profilen var bare et sekund eller to fra å bli drept - rett foran øynene på sin far.

ALVORLIG SKADD: Farmen-Kåre Skaret Bjøringsøy ble alvorlig skadd i en arbeidsulykke. Video: Tor Lindseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy (36) imponerte stort i årets «Farmen». I går måtte han imidlertid takke for seg etter å ha blitt slått ut i en kunnskapskonkurranse.

- Jeg følte det som en seier bare å komme til finaleuka. Jeg vant to tvekamper på veien og hadde ikke åpnet gårdsboka mer enn én gang! Jeg trodde aldri jeg skulle komme meg så langt, jeg har ikke vunnet noe som helst i livet, fortalte han til Dagbladet.

Men bygdeværingen skal være glad for at han i det hele tatt er i live. For godt og vel 20 år siden holdt det nemlig på å gå fryktelig galt da den gang 16 år gamle Kåre skulle hjelpe sin far med «siloslåtten» hjemme på familiens gård på Smøla i Møre og Romsdal.

- Det vil si at vi slo gress og skulle få det opp i en traktorhenger. Og så kjørte vi det til et transportbånd, som fikk gresset opp i silioen. Vi pleide å ta av fôrhøsteren hver gang vi skulle tømme hengeren, og da surret og gikk fôrhøsteren, forklarer han til Dagbladet.

Skjebnesvanger «snarvei»

En fôrhøster er et traktorredskap som brukes til å høste gress - med skarpe «kniver» på bakkenivå som kutter gresset. Denne dagen skulle det imidlertid bli svært dramatisk etter at Kåre tok vel mye risiko, noe som kunne kostet ham livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer