Halloween 2020:

Skremmende tradisjon lagt på is

Kostymene blir i skapet i år.

HALLOWEEN: Karen Elise Ramsli lar ikke halloween forbigå i stillhet. Har DU bilder/videoer fra årets halloween-feiring eller pynt? Send inn til http://dagbladet.filemail.com/ Vis mer
Publisert

Årets halloween-feiring nærmer seg med stormskritt. 31. oktober er for mange datoen for knask eller knep, datoen da man spiser så mye godteri at man blir uggen i magen, og datoen da man drar fram de skumleste kostymene fra loftet.

Sist, men ikke minst er det også datoen for de store kjendistunge halloween-festene. De siste åra har influenser Alexandra Joner (30) og hotellkonge Petter Stordalen (57) invitert venner og bekjente til halloween-feiringer man trolig seint vil glemme - på hver sin kant.

FEST: TV-profilen Morten Hegseth og ektemannen Anders Riiber ankom halloween-festen til Petter Stordalen utkledd som Kristin Kirkemo og Veronica Orderud. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Thea Hope Vis mer

Spredt ut på de to ulike festene har store deler av Kjendis-Norge planlagt - og enkelte febrilsk vært på leting etter - de skumleste og mest kreative utkledningene. For mange blir flere timer brukt i sminkestolen for å oppnå det mest grøssende resultatet.

De fleste minnes nok influenser Iselin Guttormsens (33) kostyme i fjor, som rett og slett besto av å være kledd ut som et «fittetryne», som hun så fint beskrev det, mens Jorun Stiansen (36) trolig ga flere frysninger nedover ryggen med sitt Voldemort-kostyme.

FITTETRYNE: I fjor sto trolig influenseren Iselin Guttormsen for det mest kreative kostymet under Alexandra Joners halloween-fest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FITTETRYNE: I fjor sto trolig influenseren Iselin Guttormsen for det mest kreative kostymet under Alexandra Joners halloween-fest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
VOLDEMORT: Jorun Stiansen fikk stor oppmerksomhet for sitt kostyme som «Harry Potter»
-karakteren Voldemort. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VOLDEMORT: Jorun Stiansen fikk stor oppmerksomhet for sitt kostyme som «Harry Potter» -karakteren Voldemort. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Setter en stopper for begivenhetene

Coronapandemien stikker imidlertid kjepper i hjula for de to kjendisene og mange andre. Restriksjonene som er satt i verk av myndighetene for å stoppe spredningen av viruset, fungerer som en bråbrems for utkledningsfestene.

Alkoholserveringen, som opphører ved midnatt, begrensingen på antall gjester og kravet om avstand er noen av tiltakene som gjør det umulig å avholde de skremmende festene.

- Det blir dessverre ikke noe av i år. Vi bestemte oss vel da det kom en bølge med spredning mot slutten av september. Da fant vi ut at risikoen blir for stor når man ikke kan hilse på hverandre og alle i lokalet er gode venner, sier Alexandra Joner til Dagbladet.

MEDUSA: I fjor var Alexandra Joner kledd ut som Medusa i anledning sin halloween-fest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MEDUSA: I fjor var Alexandra Joner kledd ut som Medusa i anledning sin halloween-fest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hun har arrangert festen på egen hånd de siste åra, og hadde ingen plan B. Dermed må festen ligge på is fram til neste år, når vaksinen forhåpentligvis har kommet.

- Det er så trist. Det har alltid vært så gøy, og jeg har fått mange meldinger hvor folk skriver: «Herregud, hvis du trenger hjelp, må du bare si ifra. Dette må bli noe av.» Jeg elsker jo hele halloween-konseptet med å kle seg ut og å bli scary og crazy, sier hun.

OVERRASKET: Jessica Biel og Justin Timberlake fikk mye oppmerksomhet for det kreative halloween-kostymet sitt. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

Likevel har hun en liten ambisjon om å pynte seg, selv om det blir for egen del primært.

Dagbladet har vært i kontakt med Petter Stordalens pressekontakt Ida Holen, som kan fortelle at det ikke blir noen halloween-fest i år. Utover det har ikke Stordalen anledning til å kommentere ytterligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer