INNLEGG OM «DAMA TIL»: Kunstner Vebjørn Sand skriver i et innlegg i Aftenposten at han ble sjokkert over Nelviks oppførsel under innspillingen av «Dama til». Sand skulle egentlig være en av Nelviks «kjærester» i programserien. Foto: Stella Pictures
INNLEGG OM «DAMA TIL»: Kunstner Vebjørn Sand skriver i et innlegg i Aftenposten at han ble sjokkert over Nelviks oppførsel under innspillingen av «Dama til». Sand skulle egentlig være en av Nelviks «kjærester» i programserien. Foto: Stella PicturesVis mer

Skrev «fuck» på bilde hjemme hos Vebjørn Sands far

Kunstneren rystet over Live Nelviks «eplekjekke» programlederstil.

(Dagbladet): I et innlegg til Aftenposten i går skriver kunstner Vebjørn Sand (45) om opplevelsen under innspillingen av NRK-programmet «Dama til».

Programmet er en idé skapt av Live Nelvik der hun tester kjærestepotensialet til ulike kjente menn.

Sjokkert På grunn av at menn som politiker Audun Lysbakken sa ja til å bli testet, vurderte Sand programmet som seriøst og sa ja. Da Nelvik tok tv-teamet med hjem til Sands foreldre på Hvaler, gikk det imidlertid over stokk og stein.

Sands far viste Nelvik ulike kunstteknikker og ga henne et bilde han hadde grunnet, som hun kunne jobbe videre med.

«Så tar Live opp en fargestift og skriver over hele bildet — og under fullt opptak: "FUCK!" Hun var ivrig på å få dette tydelig frem, så hun snudde seg mot min far og sa: "Jeg skrev 'fuck', jeg",» skriver Sand i Aftenposten.

Han ble rystet av Nelviks oppførsel, og innspillingen ble avsluttet der og da.

Sand og regissør Jørgen Høst bestemte seg for å droppe Sands deltakelse i serien.

Ønsker unnskyldning Sand forklarer videre at han på et seinere tidpsunkt ble oppringt av regissøren, og spurt om man kunne ta opp tråden, og innspillingen, igjen.

«At min far nå skulle brukes videre i noe som ville fremstått som den rene sosialpornografi, gjorde det hele enda mer usmakelig,» fortsetter Sand i Aftenposten-innlegget.

Kunstneren skal ha henvendt seg til NRK flere ganger for en unnskyldning fra Nelvik til faren. Han skriver også at han henvendte seg til flere i NRK om det han opplevde som en «eplekjekk programleder-stil».

Leder for NRK Ung, Håkon Moslet, tok ifølge VG Nett kontakt med kunstneren i går og beklaget at Sand hadde hatt en dårlig opplevelse med tv-teamet fra NRK.

Nelviks kjæreste, programleder og radiostemme Tore Sagen, har tvitret følgende som respons på Sands innlegg.

- Hjemme hos mamma og pappa står det «fuck» overalt.

OPPRØRT: Vebjørn Sand likte ikke at Nelvik skrev «Fuck» foran hans far. Foto: Agnete Brun/Dagbladet
OPPRØRT: Vebjørn Sand likte ikke at Nelvik skrev «Fuck» foran hans far. Foto: Agnete Brun/Dagbladet Vis mer