Prins William:

- Skritt i riktig retning

Prinsen bryter tausheten om det mye omtalte Diana-intervjuet fra 1995.

GRANSKNING: BBC-intervjuet med prinsesse Diana fra 1995 skal nå granskes. Det er prins William glad for. Foto: Tim Rooke / Rex / NTB
GRANSKNING: BBC-intervjuet med prinsesse Diana fra 1995 skal nå granskes. Det er prins William glad for. Foto: Tim Rooke / Rex / NTB Vis mer
Publisert

Prins William (38) sier i en uttalelse at han ønsker en gransking av det mye omtalte BBC-intervjuet med mora, avdøde prinsesse Diana, velkommen.

Det ble nylig kjent at den britiske kringkasteren har utnevnt den tidligere høyesterettsdommeren John Dyson til å lede undersøkelsen.

- Den uavhengige granskningen er et steg i riktig retning, heter det i en uttalelse fra Kensington Palace, ifølge BBC.

- Det burde bidra til å få fram sannheten bak handlingene som førte fram til Panorama-intervjuet og de påfølgende avgjørelsene tatt av de i BBC på den tida, sier prinsen videre.

«Uetiske metoder»

BBC skal granske anklager om uetiske metoder som ble brukt for å få i stand det kontroversielle intervjuet med prinsesse Diana i 1995.

I intervjuet som ble sett av over 22 millioner personer i Storbritannia, omtalte Diana sitt skrantende ekteskap med prins Charles for første gang.

POSITIV: Prins William er positiv til granskningen av intervjuet med mora i 1995. Foto: Kensington Palace / AP
POSITIV: Prins William er positiv til granskningen av intervjuet med mora i 1995. Foto: Kensington Palace / AP Vis mer

Dianas bror, Charles Spencer, har anklaget journalisten Martin Bashir for å ha vist ham falske dokumenter for å overtale søsteren til å delta i intervjuet.

Bashir blir også anklaget for å ha betalt ansatte rundt Diana til å spionere på henne. Han var en lite kjent journalist på den tiden han intervjuet Diana, men har siden hatt en suksessrik karriere.

I intervjuet sa Diana blant annet at det var tre personer i ekteskapet: henne selv, prins Charles og hans elsker Camilla Parker Bowles. Hun avslørte også at hun selv hadde vært utro.

THE CROWN: Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid har omsider kommet frem til åttitallet og forholdet mellom prins Charles og Lady Diana. Video: Netflix Vis mer

Diana døde i en bilulykke i Paris i 1997, året etter hun ble skilt fra den britiske prinsen. Prins Charles og Parker-Bowles ble seinere gift.

Etterforskningen skal i hovedsak fokusere på Bashir. Han har så langt ikke svart på anklagene. BBC sier han er alvorlig koronasyk.

- BBC er fast bestemt på å få fram sannheten om disse hendelsene, og det er derfor vi har bestilt en uavhengig gransking, sier BBC-sjef Tim Davie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer