Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bibi Andersson:

Skuespiller Bibi Andersson er død

Døde søndag.

DØD: Den svenske skuespilleren Bibi Andersson ble 83 år gammel. Her fotografert i 1971. Foto: NTB scanpix
DØD: Den svenske skuespilleren Bibi Andersson ble 83 år gammel. Her fotografert i 1971. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den folkekjære skuespilleren Bibi Andersson døde søndag, ifølge Göteborgs-Posten. Hun ble 83 år gammel.

Bibi Andersson debuterte som skuespiller allerede som 15-åring og er kanskje mest kjent for sin medvirkning i flere Ingmar Bergman-filmer, blant annet «Persona» der hun spilte mot blant andre Liv Ullmann.

Bibi Andersson, døpt Berit Elisabet, var i en årrekke regnet som en av førstedamene i skandinavisk teater og har mottatt en rekke priser for sin skuespillerinnsats. Blant annet er hun den eneste i Sverige som har vunnet Gulbagge-prisen hele fire ganger.

- Bibi Andersson var gigantisk, en av Sveriges mest meritterte skuespillere, sier pressesjef Jan Göransson ved Svenska Filminstitutet.

I 2006 ble hun tildelt den internasjonale Ibsen-prisen Ibsen Centennial Award for sine tolkninger av Henrik Ibsens kvinneskikkelser.

I 2009 ble Andersson rammet av et kraftig slag som førte til at hun forsvant fra rampelyset. Bibi Andersson etterlater seg ektemann og en datter.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!