Tommy Lister:

Skuespiller er død

Ble 62 år gammel.

GÅTT BORT: Skuespiller Tommy Lister er død. Foto: Willy Sanjuan / Invision / AP / NTB
GÅTT BORT: Skuespiller Tommy Lister er død. Foto: Willy Sanjuan / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespilleren og den tidligere profesjonelle bryteren Tommy «Tiny» Lister har gått bort. Han ble 62 år gammel.

Det melder flere medier, deriblant Variety.

Det er Listers manager Cindy Cowan som bekrefter skuespillerens bortgang. Cowan forklarer at Lister ble funnet bevisstløs i sin egen leilighet i Marina Del Ray i California etter å ha opplevd symptomer på covid-19.

Lister hadde jobbet med en film, men ble nødt til å avlyse innspillingen grunnet sykdom, ifølge manageren.

- Han var en fantastisk fyr med et hjerte av gull. Alle elsket ham. En ekte, vennlig kjempe. Vi er sønderknust, fortsetter hun.

GIKK BORT: Sean Connery er død, 90 år gammel. Vis mer

Gikk fra bryting til skuespill

Skuespilleren drev først med bryting og gikk under navnet Zeus og Z-Gangsta før han debuterte på skjermen i «Runway Train» i 1985. Han kapret seg også små roller i «Armed and Dangerous», «8 Million Ways to Die» og «Beverly Hills Cop II».

- Han kan gå fra et uskyldig blikk til absolutt fare på bare et øyeblikk. Når han ser sint ut, føler du sinne, har Listers skuespillerkollega Eric Roberts (64) tidligere uttalt til Grantland om skuespilleren, ifølge Rolling Stone.

POPULÆR: Tommy Lister har opp gjennom åra vært å se i flere ulike filmer og musikkvideoer. Her er han avbildet i 2015. Foto: John Salangsang / AP / NTB
POPULÆR: Tommy Lister har opp gjennom åra vært å se i flere ulike filmer og musikkvideoer. Her er han avbildet i 2015. Foto: John Salangsang / AP / NTB Vis mer

Gjennom 1990- og 2000-tallet var skuespilleren å se i filmer som «Posse», «Don Juan DeMarco», «Things to Do in Denver When You're Dead», «The Players Club», «Austin Powers in Goldmember», «Confidence» og «The Dark Knight». Han kunne også høres i Disney-suksessen «Zootopia».

Lister er imidlertid kanskje best kjent for sin rolle som Deebo i filmen «Friday» og oppfølgeren «Next Friday».

Lister har også dukket opp i musikkvideoer for French Montana (36), 50 Cent (45), Ice Cube (51), Chamillionare (41), Young Bleed (42), Michael Jackson, Iggy Azalea (30) og Akon (47).

- Han har en så god positiv ånd. Oppdagelsen over at denne store, sterke fyren faktisk er søt og vennlig, får deg til å like ham og gir deg en veldig positiv følelse, har filmregissør Walter Hill (78), som har jobbet med skuespilleren i flere filmer, tidligere uttalt til Grantland.

DØD: Den kanadisk-amerikanske tv-legenden Alex Trebek er død. Her fotografert i 2013. Foto/video: THE CANADIAN PRESS/Nathan Denette, NTB / AP Vis mer

- Øyet ble varemerket mitt

Lister ble født 24. juni 1958 i Compton i California. Han ble født blind på det ene øyet grunnet en løsrevet netthinne.

I et intervju med Grantland i 2014 innrømmet skuespilleren at han tidligere skammet seg over øyet, og at han brukte briller med farget glass før han klarte å se på øyet som en ressurs.

- Jeg begynte å gjøre disse filmene, og gud sa: «Du trodde det var en forbannelse. Det var en velsignelse». Øyet ble varemerket mitt i Hollywood, sa han den gang.

På Twitter har Ice Cube skrevet om Listers bortgang.

«Hvil i fred, Tiny Deebo Lister. Amerikas favorittbølle var en født entertainer som gikk inn i karakter uten å nøle, og som skremte folk både foran og bak kamera - etterfulgt av et stort smil og en god latter. Takk for at du har vært en så bra fyr. Jeg savner deg allerede», skriver han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer