SÅRT OM BARNDOMMEN: Michael Nyqvist visste ikke hvor han kom fra da han vokste opp. Nå skriver han biografi om barndommen. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADET
SÅRT OM BARNDOMMEN: Michael Nyqvist visste ikke hvor han kom fra da han vokste opp. Nå skriver han biografi om barndommen. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADETVis mer

Skuespiller fra Stieg Larsson-filmene blir forfatter

Michael Nyqvist debuterer med biografi i høst.

||| (Dagbladet.no): Den folkekjære svenske skuespilleren Michael Nyquist, kjent fra filmer som Stieg Larsson-baserte «Menn som hater kvinner», «Tilsammans» og «Så som i himmelen», gir ut selvbiografi.

Boka har arbeidstittelen «Når barnet har lagt seg», og gis etter planen ut til høsten i Sverige.

På norsk i januar
I Norge kommer boka på nyåret.

- Dette er en veldig var og sår fortelling om hovedpersonens lengsel etter å vite hvor han kommer fra, sier redaktør i Cappelen Damm Fakta, Lise Galaasen, som har lest og antatt manuset.

Nyqvist bodde på barnehjem i sitt første leveår, og ble adoptert halvannet år gammel. I boka forteller den berømte svenske skuespilleren om sin søken etter sine biologiske foreldre, og hvordan identitetsfølelsen har preget ham som skuespiller.

- Nyqvist forteller om løgn og bedrag på scenen. Som skuespiller skal man jo lyve, men i boka handler det også mye om å lyve til seg selv, sier redaktør Galaasen.

PÅ NORSK I JANUAR: Michael Nyqvists bok kommer på svensk i høst og norsk i januar. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADET
PÅ NORSK I JANUAR: Michael Nyqvists bok kommer på svensk i høst og norsk i januar. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADET Vis mer

Forventer godt salg
Forlaget forventer stor interesse og gode salgstall når boka kommer i norske bokhyller — forhåpentligvis neste januar.

- Vi tror mange vil ha interesse av å lese denne fortellingen. Michael Nyqvist er veldig godt likt i Norge, han har spilt i filmer som veldig mange nordmenn har sett. Dessuten er det en god historie, som er aktuell for mange som er adoptert eller har andre identitetsproblemer, sier redaktør Galaasen.

- Michael Nyqvist er dessuten veldig aktuell, og er nok ikke mindre aktuell i januar, da de to andre Larsson-filmene har gått på kino, sier pressesjef i Cappelen Damm, Ingunn Lindborg.