Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Skuespiller Frank Krog (54) er død

Funnet i sin leilighet i Oslo lille julaften.

||| (Dagbladet.no): Skuespilleren Frank Krog (54) døde lille julaften. Det bekrefter sentralvakta til Oslo politidistrikt overfor Dagbladet.no.

«Offshore»-stjernen ble funnet i sitt hjem på Grünerløkka i Oslo.

Foruten rollen i tv-serien «Offshore» som ble vist på 90-tallet spilte han også i filmer som «Blücher» og «Hard asfalt». Hans siste rolle var i storfilmen «Kautokeino-opprøret» som hadde premiere i vinter.

Startet i Bergen
Krog startet som scenearbeider og statist ved Den nasjonale scene i fødebyen Bergen i 1969, men flyttet senere til Oslo der han gikk på Teaterhøgskolen.

I et intervju med Se og Hør sommeren 2007, snakket Krog ut om hvordan han har slitt med depresjoner de siste årene.

Krog hadde en lang karriere innen norsk film, blant annet spilte han i flere tv-serier, deriblant «Offshore» og i filmer som «North Star» i 1996 og i ungdomsfilmen «Håkon Håkonsen» fra 1990.

Les mer om Frank Krog i Dagbladets filmbase.

Nils Gaup har regissert mange av filmene Krog spilte i. I «North Star» spilte han blant annet mot Christopher Lambert og Sverre Anker Ousdal.

- Call me Johnny
Mange nordmenn vil huske Krog best som karakteren «Johnny» i NRKs serie «Offshore» I 1997 ble han intervjuet i Dagbladet om sin rolle som boresjef.
 
- Call me Johnny, det er min første replikk. Han er en typisk call-me-Johnny-type. Han er ikke skurk, men en tøff kar som har jobbet i Golfen og Mexico, i Dubai og Kuwait, og som har to klare mål: Å få opp oljen og å tjene penger, sa Krog til Dagbladet den gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media