Skuespiller Henrik Scheele er død

Skuespiller Henrik Scheele er død, 67 år gammel. Han huskes blant annet som programleder i det kontroversielle satireprogrammet «Nikkerne» på NRK.

DØD: Henrik Scheele (t.h) ble funnet død på sitt hotellrom tidligere denne uka. Her sammen med Helge Reiss og Egil Teige. Foto: NTB Scanpix
DØD: Henrik Scheele (t.h) ble funnet død på sitt hotellrom tidligere denne uka. Her sammen med Helge Reiss og Egil Teige. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Henrik Scheele var på reise i Nairobi og ble funnet død på sitt hotellrom tidligere denne uken, opplyser familien til NTB.

Alt tyder på at han døde en naturlig død. Familien avventer en obduksjonsrapport for bekreftelse av eksakt dødsårsak.

Johan Henrik Scheele ble født i Oslo 5. februar 1952. Han var utdannet ved Statens teaterhøyskole og var i en periode ansatt på Nationaltheatret, der han hadde roller mellom 1982 og 2003. Han har medvirket i nærmere 30 norske filmer og TV-serier.

Scheele huskes kanskje best for rollen som programlederen i satireprogrammet «Nikkerne», som gikk på NRK i 1984 og 1985, med Klaus Hagerup og Terje Nordby som manusforfattere. Programmene var svært kontroversielle og ble mye debattert i mediene og også i Stortinget.

Henrik Scheele etterlater seg fem voksne sønner.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer