Skuespiller Mary Tyler Moore er død

Ble 80 år gammel. 

<strong>DØD:</strong> Den amerikanske skuespilleren Mary Tyler Moore gikk bort onsdag. Foto: NTB Scanpix
DØD: Den amerikanske skuespilleren Mary Tyler Moore gikk bort onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske skuespilleren Mary Tyler Moore er død, ifølge People.

More, som gikk bort onsdag, var kanskje best kjent for TV-situasjonskomediene «The Mary Tyler Moore Show» og «The Dick Van Dyke Show».

<strong>TV-STJERNE:</strong> Mary Tyler Moore var kanskje best kjent for sine roller i «The Mary Tyler Moore Show» og «The Dick Van Dyke Show». Her er hun avbildet i New York i 1962. Foto: NTB Scanpix
TV-STJERNE: Mary Tyler Moore var kanskje best kjent for sine roller i «The Mary Tyler Moore Show» og «The Dick Van Dyke Show». Her er hun avbildet i New York i 1962. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Moore har i en årrekke slitt med helsa, og fikk diabetes type 1 i en alder av 33 år. For to dager siden ble hun også innlagt på sykehus.

- I dag gikk vårt elskede ikon, Mary Tyler Moore bort i en alder av 80 år. Ved sin side hadde hun både venner og sin elskede ektemann gjennom 33 år, Dr. S. Robert Levine, uttaler Moores talsperson, Mara Buxbaum til ABC News.

I løpet av karrieren ble Moore belønnet med hele seks Emmy Awards, hvor fire av dem var for innsatsen i «The Mary Tyler Moore Show».

De to andre ble hun henholdsvis tildelt for rollen i «The Dick Van Dyke Show», og for filmen «Stolen Babies».

Skuespilleren var tidligere gift med Richard Carlton Meeker, som hun fikk sitt eneste barn med, sønnen Richie. Han døde i en ulykke i i 1980.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer