Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Merete Armand:

Skuespiller Merete Armand er død

Ble 61 år gammel. 

KJENTE SØSTRE: De tre søstrene Gisken Armand, Merete Armand (i midten) og Frøydis Armand har alle gjort stor suksess som skuespillere.

Foto: NTB scanpix
KJENTE SØSTRE: De tre søstrene Gisken Armand, Merete Armand (i midten) og Frøydis Armand har alle gjort stor suksess som skuespillere. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skuespiller Merete Armand er kjent fra en rekke roller på Den Nationale Scene, der hun var ansatt i 30 år.

Sent søndag kveld kom nyheten om at hun er gått bort, 61 år gammel. Det var Bergens Tidende som først hadde nyheten.

Armands søster, skuespiller Gisken Armand, bekrefter nyheten overfor Dagbladet.

- Dette er så trist. Vi elsket Merete. Glimrende skuespiller og en skjønn søster. Varm, raus, morsom, dyktig, lojal, klok, sterk og tapper. Ville livet, ville det gode. Hun bygget bibliotek på sommerstedet for alle, så mye av det hun gjorde var for at flere skulle ha glede av det! Åh, vi savner henne sånn, sier hun.

Merete Armand kommer fra en kjent skuespillerfamilie, søstrene Gisken og Frøydis i tillegg til deres avdøde far, Eilif, alle er kjente i bransjen.

Merete er blant annet godt kjent for rollen som Oline i stykket «Hellemyrsfolket» av Amalie Skram og Gunnar Staalesen fra 1992.

Sistnevnte delte sin sorg over den triste nyheten søndag kveld.

«Takk for fint samarbeid i mange roller, fra Vaskerelvens rose til 1900. Men først og fremst i Hellemyrsfolket i 1992-93, der du gjorde en uforglemmelig Oline. Hvil i fred, Merete!», skriver Gunnar Staalesen på sin åpne Facebook-konto.

I tillegg til en rekke andre roller på teaterscenen, hadde hun også en liten rolle i den den britiske filmen The Witches (Heksene) på starten av 90-tallet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!