Skuespiller Morten Røhrt er død

Ble 64 år gammel.

DØD: Skuespiller Morten Røhrt er død. Her fra forestillingen «Verde» på Centralteateet. Foto: Tore Skaar
DØD: Skuespiller Morten Røhrt er død. Her fra forestillingen «Verde» på Centralteateet. Foto: Tore SkaarVis mer

Skuespilleren Morten Røhrt, kjent fra flere store sceneproduksjoner og som Cato Halvorsen i «Hotel Cæsar» på TV 2, har gått bort. Han ble 64 år gammel.

Margareta Magnus Myhre, informasjonssjef ved Oslo Nye Teater, bekrefter dødsfallet overfor VG. Til Dagbladet forteller hun følgende:

- Jeg kan bekrefte at han døde i helga. Han er en av våre kjære skuespillere, og dette er fryktelig leit. Våre tanker går til familien, sier hun.

DØD: Morten Røhrt døde i helga. Han ble 64 år gammel. Her er han fotografert på 17. mai i 2006. Foto: NTB scanpix
DØD: Morten Røhrt døde i helga. Han ble 64 år gammel. Her er han fotografert på 17. mai i 2006. Foto: NTB scanpix Vis mer

Røhrt har siden 1992 vært ansatt ved Oslo Nye Teater, og har hatt en innholdsrik karriere. Han ble utdannet ved Statens Teaterhøgskole, hvor han ble uteksaminert i 1980. På 1990-tallet begynte han også som lærer der.

I tillegg til rollen i «Hotel Cæsar» på TV 2, har han vært med i NRK-serien «Fortuna». Om du ikke har sett ham, har du trolig hørt stemmen hans opp gjennom åra.

Røhrt har nemlig dubbet en god del filmer, deriblant «Biler» og «Inspektør Gadget», og har dessuten også lånt ut stemmen sin til blant annet radioreklamer. Han har også spilt inn flere lydbøker, deriblant «Ringeren i Notre-Dame» og Geir Lippestads «Et større vi».

ANERKJENT: I 2015 var Røhrt konferansier på Oscarshall ved overrekkelsen av Stortingets gave, i anledning feiringen av kongeparets 25-årsjubileum. Foto: NTB scanpix
ANERKJENT: I 2015 var Røhrt konferansier på Oscarshall ved overrekkelsen av Stortingets gave, i anledning feiringen av kongeparets 25-årsjubileum. Foto: NTB scanpix Vis mer

Likevel var det på scenen han oftest var å se. Totalt har 64-åringen medvirket i over 100 oppsetninger, med alt fra norske produksjoner til Shakespeare på merittlista.

Førstkommende søndag skulle egentlig skuespilleren gjeste et arrangement på Teatermuseet, der han skulle fortelle om «mennesker, roller og gjenstander med teatermagi», står det på arrangementets nettsider.

På Facebook har kollega Bjarte Hjelmeland lagt ut en siste hilsen på Facebook.

«Uforståelig og trist at Morten Røhrt ikke er her lenger. God venn og kollega. Ufattelig kunnskapsrik og et ekte teatermenneske. Allerede savnet», skriver han.