Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Skuespiller og modell Anita Pallenberg (73) er død

Dødsårsaken er ikke kjent.

GIKK BORT: Den tysk-italienske modellen og skuespilleren Anita Pallenberg er død, 73 år gammel. Dette bildet er tatt i 2012. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Den tysk-italienske modellen og skuespilleren Anita Pallenberg er død, 73 år gammel. Dette bildet er tatt i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tysk-italienske modellen, skuespilleren og moteskaperen Anita Pallenberg er død, 73 år gammel.

Det var Pallenbergs nære venn, Stella Schnabel, som først offentliggjorde dødsbudskapet på Instagram, ifølge filmmagasinet Variety og bransjenettstedet Hollywood Reporter.

- Jeg har aldri møtt en kvinne som deg, Anita, skriver Schnabel, som ikke oppgir noen dødsårsak.

I offentligheten var Pallenberg minst like kjent for sitt mangeårige forhold til Rolling Stones-gitarist Keith Richards (73), som hun var for sin profesjonelle karriere.

Pallenberg traff Richards på slutten av 60-tallet, like etter at hun hadde avbrutt romansen med bandets grunnlegger, Brian Jones, og var Richards' kjæreste helt fram til 1980. Paret fikk tre barn sammen, hvorav et av døde i barndomsalder.

Det skal også ha gått rykter om at Pallenberg var romantisk involvert med nok et Rolling Stones-medlem, nemlig Mick Jagger, men dette har tidligere blitt avvist av 73-åringen.

Pallenberg ble regnet som en såkalt «it-jente» på 60-tallet, og var en populær kvinne både i film- og modellbransjen. Hun spilte i en rekke filmer på 60- og 70-tallet, og hadde sin siste filmrolle i 2001 - i tv-serien «Absolutt Fabelaktig».

I seinere tid har Pallenberg, som har vært åpen om rusmisbruk flere ganger, vært klesdesigner på fulltid.

Hun etterlater seg to voksne barn og flere barnebarn.

Hele Norges coronakart