Cicely Tyson

Skuespiller-pionér er død

Den berømte skuespilleren Cicely Tyson er død 96 år gammel.

DØD: Cicely Tyson var en prisbelønt og svært anerkjent skuespiller Hun døde torsdag 96 år gammel. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, File
DØD: Cicely Tyson var en prisbelønt og svært anerkjent skuespiller Hun døde torsdag 96 år gammel. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Afroamerikanske Tyson var en pionér i Hollywood.

- Det er med tungt hjerte at familien til frøken Cicely Tyson kunngjør hennes fredelige bortgang i ettermiddag. Vær så vennlig å la familien få sitt privatliv på dette tidspunktet, sier Tysons manager, Larry Thompson, i en uttalelse, ifølge AP.

Mange priser

Tyson startet karrieren som modell. Hun ble så skuespiller. Men hun var 48 år gammel før karrieren i Hollywood tok av. Hun ble nominert til en Oscar for rollen hun spilte i filmen «Sounder» i 1972. I 2013 vant hun en Tony Award i en alder av 88 år. Hun vant også to Emmy-priser for rollen hun spilte som en 110 år gammel slave i TV-filmen «The Autobiography of Miss Jane Pittman» i 1974.

Hun ble også kjent for en helt ny generasjon da hun spilte i suksessfilmen «The Help» i 2011.

I 2013 fikk hun tildelt den høyeste ordenen sivile kan motta i USA da daværende president Barack Obama ga henne Presidential Medal of Freedom.

I 2018 ble hun tildelt en Æres-Oscar.

Denne uka kom også selvbiografien hennes «Just AS I AM» ut, og hun skulle etter planen ha reist rundt for å promotere boka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer