Rikard Wolff:

Skuespiller Rikard Wolff er død

Den svenske skuespilleren har vært innlagt på sykeshus siden august.

DØD: Rikard Wolff er død, 59 år gammel. Skuespilleren er blant annet kjent for den prisbelønnede filmen «Änglagård» fra 1992. Foto: Knut Falch / NTB scanpix
DØD: Rikard Wolff er død, 59 år gammel. Skuespilleren er blant annet kjent for den prisbelønnede filmen «Änglagård» fra 1992. Foto: Knut Falch / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rikard Wolffs agent bekrefter dødsfallet til det svenske nyhetsbyrået Ekot. Han ble 59 år gammel.

Skuespilleren er blant annet kjent for den prisbelønnede filmen «Änglagård» fra 1992 - som også fikk to oppfølgere.

Han har gjennom karrieren blitt hyllet for sine roller på svenske scener. Wolff har også bemerket seg sine tolkninger av Edith Piaf og Jacques Brel, som han en stor forkjærlighet for.

For bare få dager siden fortalte skuespilleren på Instagram at han har vært innlagt på sykehus siden august i år.

«Jeg har vært innlagt på sykehus siden slutten av august. Vi ses til juletider. Savner dere», skrev han etterfulgt av et hjerte.

Slet med lungesykdom

Han har i flere år slitt med den kroniske sykdommen lungeemfysen. Ifølge Aftonbladet har han, som følge av sykdommen, avlyst flere forestillinger siden innleggelsen.

Saken fortsetter under bildet.

Idag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp. All kärlek till er alla❤️

A post shared by Rikard Wolff (@rikardwolff) on

Senest i oktober måtte Wolff kansellere teaterstykket «Angels of America», som ble satt opp på Dramaten i Stockholm.

Ifølge Skånska Dagbladet var han også tvunget til å avlyse en turné i høst, der han tolket sanger av belgiske Jacques Brel.

Han har tidligere tatt i bruk Facebook for å uttrykke hvordan han opplevde avlysningene - med nettopp referanser til Brel.

«I går tilbrakte jeg ikke kvelden sammen med dere, glitrende gater og livlig musikk, jeg lå heller og stirret ut fra sykesenga mi. Jeg savner dere. Snart er jeg på beina igjen, og da skal vi fortsette å drømme en umulig drøm, drømmen som Jacques Brel aldri sluttet å tro på», skrev han blant annet.

Jobbet med Kari Bremnes

I et intervju med Expressen for tre år siden fortalte Rikkard Wolff åpenhjertig om sykdommen og hvordan det påvirket ham.

Artisten har blant annet slitt med å gå i trapper. Han har også blitt fraktet med ambulanse flere ganger etter anfall.

– Jag får ikke puste. Jeg blir verre om ulike årsaker. Jeg har kanskje spist for mye, fått en forkjølelse og plutselig får jeg ikke puste. Når jeg merker det, sttes det i gang en panikkreaksjon som slår meg ut, sa han.

I norsk sammenheng Wolff kjent for sitt samarbeid med Kari Bremnes. I 2008 deltok han på Kirkelig kulturverksteds utgivelse «Sorgen og gleden - HKH Kronsprinsesse Mette-Marits utvalgte salmer».

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer