Skuespiller siktet for å ha iscenesatt overfall på seg selv

MISTENKT: Politiet mener skuespillet Jussie Smollett iscenesatte angrepet på seg selv. Foto: Evan Agostini / INVISION / NTB scanpix
MISTENKT: Politiet mener skuespillet Jussie Smollett iscenesatte angrepet på seg selv. Foto: Evan Agostini / INVISION / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av forrige måned ble «The Empire»-stjerna Jussie Smollett (36) innlagt på sykehus etter det politiet beskrev som et alvorlig overfall.

Rasistiske kommentarer

På det tidspunktet var historien at to menn skal ha slengt både rasistiske og homofobiske kommentarer til 36-åringen, før de overfalt ham.

Deretter skal de ha gått til angrep på ham. Avslutningsvis knyttet de et tau rundt halsen på Smollett, som seinere kom seg til sykehus.

Men det som tilsynelatende var et klokkeklart tilfelle av hatkriminalitet, noe politiet også etterforsket det som, kan nå vise seg å være noe helt annet.

Fredag i forrige uke ble to menn som hadde blitt pågrepet, mistenkt for å stå bak overfallet, løslatt på grunn av «nye bevis».

Hevder de fikk betalt

I avhør skal de to ha foklart at de fikk betalt av Smollett for å gå til angrep på ham. Etterforskningen avdekket videre at en av mennene kjøpte tau i en jernvareforretning i Chicago. tautet skal siden ha blitt brukt i angrepet.

Kilder opplyser til CBS Chicago at «Empire»-skuespiller Smollett selv skal ha betalt for tauet, som ble kjøpt 25. januar i år – fire dager før det angivelige angrepet. Ifølge kanalen ble brødrene betalt 3500 dollar (30 000 kroner) før de reiste til Nigeria samme dag som angrepet. Politiet har allerede bekreftet at avhør og pågripelse av mennene ble forsinket fordi de var på reise.

Begge to skal ha hatt kjennskap til Smoellett, og vært statister i TV-serien.

Smollett mistenkt

Og nå er Smollett siktet for å ha avgitt falsk forklaring til politiet, som altså mener at han iscenesatte overfallet på seg selv.

Foreløpig har ikke politiet fått gjort et nytt avhør med skuespilleren, men sier de har dialog med Smolletts advokater.

- Vi håper at vi får en sjanse til å stille ham de spørsmålene vi har. Det har ikke noe å si hva etterforskningen viser. Dersom du har informasjon som kan være til nytte for politiet, så må du kontakte myndighetene og dele den informasjonen. Vi har vært veldig diplomatiske og har jobbet med ham og hans advokater. Vi har informasjon, som vi ønsker å forelegge ham, sier talsperson for Chicago-politiet, Anthony Guglielmi, ifølge ABC News.

- Smollett er knust

Politiet bekreftet altså allerede i forrige uke at informasjon de hadde fått inn gjorde at de dreiet etterforskningen, og at de allerede da hadde tatt kontakt med Smolletts advokater for å få et intervju. Det har de ikke fått til ennå.

Smollett selv har likevel kommentert saken, og benekter for at han har noe med angrepet på seg selv å gjøre.

- Som et offer for hatkriminalitet som har samarbeidet fullt ut med politiet, er Jussie Smollett sint og knust av meldinger om at gjerningsmennene er personer han kjenner, skrev hans advokater i en uttalelse.

- Han er nå blitt offer igjen med påstander om at Jussie spilte en rolle i angrepet på ham selv.

«Empire», som streames på Viaplay i Norge, har vært en av de virkelig store seriene i USA. Jussie Smollett har rollen som Jamal Lyon i serien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer