Christy Giles og Hilda Marcela Cabrales-Arzola:

Skuespiller siktet for drap på modell (24)

Ble dumpet utenfor et sykehus i Los Angeles, mens venninna ble dumpet utenfor et annet sykehus.

DREPT: Liket til modell Christy Giles ble dumpet utenfor et sykehus i Los Angeles. Nå er to menn siktet. Foto: Skjermdump Instagram
DREPT: Liket til modell Christy Giles ble dumpet utenfor et sykehus i Los Angeles. Nå er to menn siktet. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

I november kom nyheten om at modell Christy Giles (24) hadde blitt funnet død på et fortau utenfor et sykehus i Los Angeles. Det meldte blant andre Independent.

Giles skal ha vært ute på byen med venner før hun døde, og familien hevdet at det lå noe kriminelt bak. Den gang opplyste imidlertid politiet i Los Angeles at de mistenkte at dødsårsaken var en overdose.

Utenfor et annet sykehus i filmbyen ble venninna, arkitektdesigner Hilda Marcela Cabrales-Arzola (26), funnet i samme stand. Politiet mistenkte også overdose som dødsårsak.

Seinere ble det imidlertid kjent at politiet mistenkte at det var tre maskerte menn som sto bak ugjerningene. Nå er to av mennene siktet for hendelsene, ifølge People.

I TRØBBEL: En thailandsk Onlyfans-modell måtte overgi seg til politiet etter å ha tilbudt en merksnodig tjeneste til sine fans. Video: Newsflare Vis mer

Skuespiller siktet

De to mennene, en skuespiller og en filmprodusent, er nå siktet for drap på både Giles og Cabrales-Arzola, ifølge Los Angeles Times.

De to mennene i 40-årsalderen ble først arrestert mistenkt for drap og medvirkning til drap i desember. Den gang ble den ene mannen løslatt, mens den andre ble fengslet.

Sistnevnte ble imidlertid ikke fengslet for denne hendelsen, men for tidligere anklager om overfall og voldtekt - i åra mellom 2010 og 2020, ifølge The Times.

Den ene mannen møter i retten neste uke, hvor han vil erklære seg ikke skyldig, ifølge hans advokat Jacob Glucksman.

OMKOM: Tidligere blogger og influenser Tuva Willassen (28) omkom i en drukningsulykke i Tyrkia. Nå minnes hun av både tidligere bloggkollegaer og venninner. Foto: Privat Vis mer

«La oss gå herfra»

Det var 13. november i fjor at Christy Giles, som jobbet som modell, skal ha vært ute på byen med venner, da hun noen timer seinere ble funnet dumpa utenfor et sykehus - død.

Modellens ektemann, Jan Cilliers, hevdet den gang at det fantes et videoopptak som viser kona bli etterlatt utenfor Southern California Hospital av en gruppe menn.

Ektemannen selv befant seg i San Francisco da hendelsen inntraff. Han fortalte også at kona og ei venninne møtte noen menn på en fest i byen, før de endte opp i en leilighet vest i Los Angeles.

- Jeg har alle meldingene hun utvekslet med andre den kvelden, og hun sendte en SMS til venninna hun var sammen med klokka 05.30, hvor det sto «la oss gå herfra», uttalte Cilliers til ABC7.

Ifølge myndighetene ble kroppen hennes etterlatt utenfor sykehuset tolv timer seinere. Venninna ble imidlertid dumpa utenfor et annet sykehus.

Cabrales-Arzola var bevisstløs da hun ble funnet, men døde på sykehuset i underkant av to uker seinere, 24. november.

KRITISERES: Den russiske influenseren Alla Bruletova har publisert flere videoer på Tiktok sammen med brunbjørnen Tom. Nå raser det inn med kommentarer. Video: Tiktok. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Overdose

Rettsmedisineren i Los Angeles bekreftet i april at Giles døde som følge av overdose, mens Cabrales-Arzola døde av multippel organsvikt som følge av overdose.

Kvinnene hadde rusmidler som kokain, fentanyl, ketamin og MDMA i systemet, ifølge rettsmedisineren.

Ifølge Giles' ektemann ville verken kona eller venninna gjort noe slik av fri vilje.


- Venninnas toksikologiske undersøkelse kom tilbake, og jeg antar at de fant heroin i systemet hennes - noe som ingen av disse jentene noen gang ville gjort. Ikke frivillig, fastslo Cilliers kort tid etter kona og venninnas dødsfall.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer