Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Coronaviruset rammer Nationaltheatret:

Skuespiller smittet - sju i karantene

- Alle på Nationaltheatret tar den pågående situasjonen på teatret, og i samfunnet for øvrig, på ytterste alvor.

TO PERSONER TESTES: Hittil er det bekreftet at en skuespiller er smittet av coronaviruset. Som følge av smittetilfelle er 26 personer satt i karantene, blant dem sju skuespillere. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TO PERSONER TESTES: Hittil er det bekreftet at en skuespiller er smittet av coronaviruset. Som følge av smittetilfelle er 26 personer satt i karantene, blant dem sju skuespillere. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Coronaviruset fortsetter å prege nyhetsbildet og ikke minst nordmenns hverdag. Tirsdag formiddag er det bekreftet 1333 smittetilfeller i Norge, og 181 546 smittede i hele verden.

I går ble det kjent at en ansatt ved Nationaltheatret, som etter det Dagbladet erfarer er en skuespiller, har fått påvist coronaviruset.

Smittetilfellet bekreftet direktør Marta Færevaag Hjelle ved Nationaltheatret til Dagbladet. Hjelle ønsket ikke å svare på om det er snakk om en skuespiller.

Videre fortalte hun at de foreløpig ikke visste om andre ved Nationaltheatret var smittet eller hvor mange som eventuelt må i karantene som følge av kontakt med den smittede.

POSITIVE TING: TV-lege Wasim Zahid oppgir fem grunner til optimisme under den pågående coronakrisen. Video: Wasim Zahid Vis mer

To som testes for corona

Tirsdag formiddag bekrefter informasjonssjef Øystein Hygen Christensen ved Nationaltheatret til Dagbladet at det er en skuespiller som har blitt smittet av coronaviruset.

- Tilstanden til skuespilleren som er smittet er etter forholdene grei. Per nå er vedkommende ikke alvorlig syk, forteller Christensen.

Videre opplyser han at de foreløpig ikke kjenner til om andre er smittet, men at de har to personer som testes for øyeblikket.

- Da det ble klart at en av de ansatte var smittet, var vi raskt ute med å kartlegge situasjonen og et potensielt smitteomfang. Her har de ansatte stilt opp på forbilledlig vis, fortsetter Christensen.

Sju skuespillere i karantene

Han informerer om at så langt er 26 personer blitt bedt om å gå i karantene som følge av smittetilfellet på Nationaltheatret, og at sju av disse er skuespillere.

- Hvordan kommuniserer ledelsen med sine ansatte nå?

- Vi har fortløpende dialog med alle ansatte på teatret via våre interne kanaler, svarer Christensen.

Han legger ikke skjul på at de tar situasjonen på alvor.

- Alle på Nationaltheatret tar den pågående situasjonen på teatret, og i samfunnet for øvrig, på ytterste alvor.

FØRST UTE: Ved Kaiser Permanente Washington Health Research Institute har de startet en klinisk studie av en potensiell vaksine mot coronaviruset. Video: Ap Vis mer

Videre skrev skuespilleren at de «alle er ved god helse», og at han selv bare har milde forkjølelsessymptomer. I innlegget oppfordret Hivju alle om å være ekstremt forsiktige, vaske hender, gå i karantene samt holde seg 1,5 meter fra hverandre.

Samme dag kom det også fram at TV 2-profilen Bent Skjærstad, kjent fra serien «Korrespondentene» har blitt smittet av det mye omtalte viruset. I utlandet er har blant annet stjerneparet Tom Hanks (63) og kona Rita Wilson (63) og skuespiller Idris Elba (47) stått fram og fortalt at de har fått påvist coronaviruset.

Viruset ble oppdaget i industribyen Wuhan i Kina, og har siden den gang spredt seg til store deler av verden. I disse dager er det svært mange nordmenn som sitter i karantene på grunn av det mye omtalte coronaviruset. Blant dem flere av landets kjendiser.

CORONA: Delte dette med Twitter-følgerne sine mandag. Video: @idriselba. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Nå må vi stå sammen

Radioprofilen Ronny Brede Aase (33), som nylig har vært på en noe dramatisk ferie med Niklas Baarli (30), er en av kjendisene som for øyeblikket sitter i karantene.

Til Dagbladet fortalte Aase nylig at han har det fint, og at han selvsagt vil overholde karantenereglene.

- Jeg har det foreløpig bra. Det var litt bekymring her i dag tidlig da begge i husholdningen var i karantene, men nå kan Tuva handle og sånn. Jeg har selvfølgelig ikke tenkt til å bryte karantenen, nå må vi stå sammen og prøve å roe ned smitta. Men det er jo en rar følelse å vite at jeg skal være i dette huset ei uke til, fortalte han.

Amalie Snøløs (23), kjent fra programmer som «Skal vi danse» og «Farmen kjendis», befinner seg for øyeblikket i USA, der hun landet klokka 14.00 amerikansk tid, fredag forrige uke.

Hun fortalte om drastiske endringer på den korte tida hun har vært der, og synes at det er skremmende at hun befinner seg på andre siden av Atlanterhavet.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

I New York har folk begynt å hamstre mat, i likhet med her hjemme i Norge, og Snøløs fortalte om helt tomme dagligvarebutikker og folketomme gater.

Til tross for kaoset fortalte 23-åringen at hun foreløpig beholder roen, men mente det er viktig å tenke på dem som ikke er like friske i denne situasjonen.

- For meg er det viktig å tenke på dem som ikke er like friske som meg. Så uansett hvor fristende det er å gå ut, er det viktig å holde seg hjemme. Min mor jobber som renholdsleder i Arendal kommune, så er det én ting jeg har fått inn med morsmelka, så er det hvor viktig håndhygiene er, sa hun og la til:

- Norge er generelt dårlig på håndhygiene, så nå er det viktigere enn noen gang at man vasker hendene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!