Sven Wollter:

Skuespiller Sven Wollter er død

Hadde corona da han gikk bort.

DØD: Den svenske skuespilleren Sven Wollter er død. Her er han avbildet i Netflix-serien «Quicksand» i 2019 sammen med Felix Sandman (bakerst) og Hanna Ardehn. Foto: Johan Paulin/Netflix/Kobal/REX/Shutterstock / NTB
DØD: Den svenske skuespilleren Sven Wollter er død. Her er han avbildet i Netflix-serien «Quicksand» i 2019 sammen med Felix Sandman (bakerst) og Hanna Ardehn. Foto: Johan Paulin/Netflix/Kobal/REX/Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske skuespilleren Sven Wollter er død, 86 år gammel. Det melder Expressen. 86-åringen gikk bort i ettermiddag, kort tid etter at han ble smittet av corona, og døde omgitt av familien sin på Sunderby sykehus i Luleå.

Det er dattera og kunstner Stina Wollter (56) som bekrefter dødsfallet på Instagram til et bilde av faren.

I innlegget opplyser dattera om at faren ikke orket det hun beskriver som «den siste testen», etter at han ble smittet av corona.

«Han var en enestående person med en varme og tilstedeværelse som gjennomsyret alt han gjorde og skapte. Det er uforståelig at han ikke lenger er med oss», fortsetter dattera.

Videre ber familien om privatliv i tida framover for å sørge over sin elskede far, morfar, farfar, ektemann og svigerfar, i fred.

«Vår dypeste takk til personalet som brydde seg om ham på IVA i Luleå», avslutter hun innlegget med.

DØD: Den kanadisk-amerikanske tv-legenden Alex Trebek er død. Her fotografert i 2013. Foto/video: THE CANADIAN PRESS/Nathan Denette, NTB / AP Vis mer

Folkekjær skuespiller

Skuespilleren ble født i Göteborg, men var i løpet av sine siste år bosatt i Luleå sammen med kona Lisa Wede (69). Wollter regnes som en av Sveriges mest folkekjære skuespillere og forfattere gjennom tidene.

Han slo gjennom som skuespiller i SVT-serien «Raskens», som ble sendt på 1970-tallet. Siden den gang har han vært å se i flere store svenske filmer.

VAR SMITTET: Den svenske skuespilleren fikk påvist coronasmitte kort tid før hans bortgang. Her er han avbildet i fjor. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB
VAR SMITTET: Den svenske skuespilleren fikk påvist coronasmitte kort tid før hans bortgang. Her er han avbildet i fjor. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB Vis mer

Han er imidlertid best kjent for sine roller i blant annet «Hemsöborna», «Raskens», «En sång for Martin» og «Änglagård». Skuespilleren har vunnet to Guldbaggar (Sveriges Oscar, journ.anm.), en for «beste hovedrolle» i «Mannen fra Mallorca» i 1985 og en i samme kategori for «En sång for Martin» i 2002.

Wollter har også vært med i flere norske filmer som «Smykketyven» fra 1990, og «Sweetwater» fra 1988.

Wollter ble som nevnt smittet av coronaviruset under ett besøk i Stockholm i slutten av oktober. Det skal ha skjedd da han var på besøk hos sønnen og hans familie. Idet skuespilleren kom på besøk fikk de vite at en i familien hadde blitt smittet av corona.

GIKK BORT: Sean Connery er død, 90 år gammel. Vis mer

Ble smittet under familiebesøk

I et nylig intervju med Aftonbladet forklarte skuespilleren at han forsøkte å holde avstand, men at det ikke hjalp. Etter to til tre dager merket han at han begynte å føle seg litt trøtt.

Han tok derfor en test og fikk påvist smitte.

- Jeg føler meg litt halvveis akkurat nå. Jeg har feber og føler meg ikke helt bra, uttalte han til avisa.

Skuespilleren la ikke skjul på at han var litt urolig for å ha blitt smittet av coronaviruset.

- Jeg er 86 år gammel vet du, så jeg har god grunn til å være litt urolig. Men jeg føler ingen panikk, fortsatte han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer