Sven Wollter:

Skuespiller Sven Wollter er død

Hadde corona da han gikk bort.

DØD: Den svenske skuespilleren Sven Wollter er død. Her er han avbildet i Netflix-serien «Quicksand» i 2019 sammen med Felix Sandman (bakerst) og Hanna Ardehn. Foto: Johan Paulin/Netflix/Kobal/REX/Shutterstock / NTB
DØD: Den svenske skuespilleren Sven Wollter er død. Her er han avbildet i Netflix-serien «Quicksand» i 2019 sammen med Felix Sandman (bakerst) og Hanna Ardehn. Foto: Johan Paulin/Netflix/Kobal/REX/Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske skuespilleren Sven Wollter er død, 86 år gammel. Det melder Expressen. 86-åringen gikk bort i ettermiddag, kort tid etter at han ble smittet av corona, og døde omgitt av familien sin på Sunderby sykehus i Luleå.

Det er dattera og kunstner Stina Wollter (56) som bekrefter dødsfallet på Instagram til et bilde av faren.

I innlegget opplyser dattera om at faren ikke orket det hun beskriver som «den siste testen», etter at han ble smittet av corona.

«Han var en enestående person med en varme og tilstedeværelse som gjennomsyret alt han gjorde og skapte. Det er uforståelig at han ikke lenger er med oss», fortsetter dattera.

Videre ber familien om privatliv i tida framover for å sørge over sin elskede far, morfar, farfar, ektemann og svigerfar, i fred.

«Vår dypeste takk til personalet som brydde seg om ham på IVA i Luleå», avslutter hun innlegget med.

Folkekjær skuespiller

Skuespilleren ble født i Göteborg, men var i løpet av sine siste år bosatt i Luleå sammen med kona Lisa Wede (69). Wollter regnes som en av Sveriges mest folkekjære skuespillere og forfattere gjennom tidene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer