Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Verne Troyer:

Skuespiller Verne Troyer er død

«Austin Powers»-stjerna ble 49 år gammel.

GIKK BORT: Den amerikanske skuespilleren Verne Troyer (49). Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Den amerikanske skuespilleren Verne Troyer (49). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske skuespilleren og stuntmannen Verne Troyer er død, 49 år gammel. Det opplyser Troyers familie på 49-åringens offisielle Facebook-side.

- Det er med stor sorg og med tunge hjerter vi må meddele at Verne gikk bort i dag, skriver familien.

KJENT FIGUR: Verne Troyer i rollen som «Mini-Me». Foto: NTB Scanpix
KJENT FIGUR: Verne Troyer i rollen som «Mini-Me». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Troyer var kjent fra filmer som «Karroll's Christmas» og «Austin Powers». 49-åringens mest kjente rolle er trolig fra sistnevnte filmer, der han spilte karakteren «Mini-Me», miniatyr-kloningen av «Dr. Evil», spilt av Mike Myers. Han spilte også en rekke roller uten replikker.

Familien minnes Troyer som et «ekstremt omsorgsfullt menneske».

- Han ville få alle til å smile, le og være glade. Han var et medmenneske som strakk ut hånda til de som trengte det. Dette var hans mantra i livet, skriver familien, og fortsetter:

POPULÆR: Verne Troyer ble verdenskjent etter rollen i «Austin Powers». Her er han avbildet sammen med Britney Spears i 2002. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Verne Troyer ble verdenskjent etter rollen i «Austin Powers». Her er han avbildet sammen med Britney Spears i 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Selv om hans statur var liten (81,3 centimeter, journ.anm), og foreldrene ofte var bekymret for om han ville klare å åpne dører på egen hånd, fortsatte han å åpne dører for både seg selv gjennom livet og karrieren, og for andre. Han har også rørt flere hjerter enn han noensinne vil bli klar over.

49-åringen, som startet sin Hollywood-karriere som stuntmann i filmen «Baby's Day Out» fra 1994, var nylig innlagt på sykehus.

Ved siden av ovennevnte filmer har Troyer også spilt i «Harry Potter og de vises stein» i rollen som Klotak, en ansatt i Flirgott-banken. I tillegg har skuespilleren figurert i mangefoldige reality-programmer, inkludert i britiske «Celebrity Big Brother» i 2009.

Troyer hadde ingen barn, men var tidligere gift i en kort periode i 2004.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!