Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Björn Granath:

Skuespilleren Björn Granath er død

Døde etter kort tids sykdom. 

BLE 70 ÅR: Skuespiller Björn Granath er død. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
BLE 70 ÅR: Skuespiller Björn Granath er død. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX Vis mer

Den svenske skuespilleren Björn Granath er død, 70 år gammel. Han var blant annet kjent fra de oscarbelønnede filmene «Pelle Erobreren» og «Ondskapen».

Granath var ansatt ved Dramaten i Stockholm, og var i mange år et velkjent ansikt på både TV og film.

Det var Aftonbladet som først meldte om dødsfallet søndag. Til nyhetsbyrået TT opplyser familien at Granath døde etter kort tids sykdom.

Granath er også kjent fra sine roller som den gode pappaen i filmene om Lindgren-figuren «Madicken» og som den småhissige pappaen i «Selskapsreisen 2» der norske Jon Skolmen hadde en av hovedrollene sammen med filmseriens skaper Lasse Åberg.

I 2014 hadde han rollen som IKEA-gründer Ingvar Kamprad i den svarte, norske komedien «Her er Harold», der han ble kidnappet av en hardt prøvet møbelselger, spilt av Bjørn Sundquist.

Hans siste filmrolle er som den legendariske sportskommentatoren Bengt Grive i den kommende biografiske filmen "Borg/McEnroe" om rivaliseringen mellom tennisstjernene Björn Borg og John McEnroe.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling