Choi Eun-hee:

Skuespilleren ble kidnappet av Nord-Korea. Nå er hun død

Ble tvunget til å lage film for det nordkoreanske regimet.

GIKK BORT: Den ikoniske skuespilleren Choi Eun-hee, som ble holdt fanget i Nord-Korea i åtte år, døde mandag, 92 år gammel. Foto: AFP / NTB Scanpix
GIKK BORT: Den ikoniske skuespilleren Choi Eun-hee, som ble holdt fanget i Nord-Korea i åtte år, døde mandag, 92 år gammel. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Hun var regnet som en ikonisk skuespiller på 60- og 70-tallet, sørkoreanske Choi Eun-hee. Mandag gikk hun bort, 92 år gammel.

Det bekrefter hennes sønn overfor nyhetsbyrået Yonhap, som forklarer at Eun-hee døde som følge av en kronisk sykdom.

- Min mor døde på sykehuset, da hun var inne til dialyse (en medisinsk metode som brukes når nyrene har sviktet, journ.anm.).

Film-tvang

Choi Eun-hee slo gjennom som skuespiller allerede i 1947, og blir omtalt som en av Sør-Koreas mest kjente skuespillere gjennom de neste tre tiåra, med imponerende 130 opptredener å vise til.

På midten av 50-tallet startet hun sitt eget filmselskap med produsent-ektemannen Shin Sang-ok, som sammen skulle dominere det koreanske filmmarkedet, og stå bak de største kinosuksessene, i tida som fulgte.

I 1978, samme år som hun skilte seg fra ektemannen, skjedde det som Eun-hee likevel vil huskes best for.

Ifølge Yonhap var det under et forretningsreise til Hong Kong at skuespilleren ble kidnappet av en representant fra det nordkoreanske regimet, som hadde blitt beordret av landets kommende leder, Kim Jong-il, om å frakte henne til Nord-Korea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer