Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Skuespilleren Brian Dennehy er død

Gikk bort 81 år gammel.

DØD: Torsdag kom den triste nyheten om at skuespiller Brian Dennehy har gått bort. Her avbildet med Arthur Miller under Tony Awards i New York i 1999. Foto: NTB Scanpix
DØD: Torsdag kom den triste nyheten om at skuespiller Brian Dennehy har gått bort. Her avbildet med Arthur Miller under Tony Awards i New York i 1999. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den amerikanske skuespilleren Brian Dennehy er død, 81 år gammel. Han døde i onsdag sitt hjem i New Haven, Connecticut.

Det melder bransjenettstedet Deadline.

Som skuespiller hadde Brian Dennehy stor fysisk pondus, ofte i roller som politi, privatdetektiv eller andre etterforskere.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Dennehy gjorde sin filmdebut i 1977 i «Looking for Mr. Goodbar» og har hatt sentrale roller i filmer som «Cocoon», «Mannen som døde to ganger», «Silverado», «Artiktektens mage» og «Best Seller». 81-åringen hadde også en prisvinnende teaterkarriere.

«Det er med tunge hjerter at vi kunngjør at faren vår, Brian, gikk bort i går av naturlige årsaker, ikke corona-relaterte. Større enn livet, raus som få, en stolt og hengiven far og bestefar, han vil bli savnet av kona Jennifer, familien og mange venner», skriver skuespillerens datter, Elizabeth Dennehy, på Twitter, ifølge Variety.

DØDSÅRSAK KLAR: Barnebarnet til Robert Kennedy, Maeve Kennedy Townsend McKean (i midten) ble forrige uke funnet død etter en kanoulykke. Sønnen Gideon (8) omkom også i ulykken. Nå er sistnevntes dødsårsak offentliggjort. Video/foto: AP/Facebook Vis mer

I sorg

Gjennombruddet hans kom i den første Rambo-filen «First blood» i 1982. Han ble belønnet med en Golden Globe i 2001 og en SAG-Award for sin rolle som Willy Loman i en TV-versjon av Arthur Millers skuespill «En handelsreisendes død». Mot slutten av livet spilte han blant annet i TV-serien «The Blacklist».

Dennehy vant også to Tony Awards for Best Actor in a Play for «Death of a Salesman» og for rollen som James Tyrone i «Long Day`s Journey into Night». Ifølge IMDb har Dennehy spilt i hele 183 filmer og tv-serier mellom 1977 og 2020.

GIKK BORT: Skuespiller Brian Dennehy var en prisvinnende skuespiller. Her er han avbildet i 2003 under Tony Awards i Radio City Music Hall i New York. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Skuespiller Brian Dennehy var en prisvinnende skuespiller. Her er han avbildet i 2003 under Tony Awards i Radio City Music Hall i New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dennehy ble født i Bridgeport i 1938, og tjenestegjorde i United States Marine Corps fra 1959 til 1963. Tidlig i livet kjørte han lastebil og jobbet som slakter og seinere aksjemekler, ifølge Deadline.

Mens han sjonglerte jobbene sine spilte han også skuespill over hele Long Island, blant annet på Bucks County Playhouse i New Hope. Denne erfaringen førte til roller i Broadway og i teatre på Manhattan.

Etter hvert flyttet han til Los Angeles hvor han ble profesjonell skuespiller i en alder av 38 år.

Dennehy giftet seg to ganger. Hans første ekteskap var med Judith Scheff som han var gift med fra 1959 til 1974. I 1988 giftet han seg med Jennifer Arnott.

Dennehy etterlater seg kona Jennifer, og hans fem barn, Elizabeth (59), Kathleen, Cormack (27), Deidre og Sarah (25).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!