Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Stan Kirsch:

Skuespilleren funnet død

«Highlander»-stjerna Stan Kirsch ble 51 år.

DØD: Stan Kirsch (t.v) har gått bort. Her sammen med skuespillerkollega Adrian Paul i 1992. Foto: NTB Scanpix
DØD: Stan Kirsch (t.v) har gått bort. Her sammen med skuespillerkollega Adrian Paul i 1992. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den amerikanske skuespilleren Stan Kirsch er død, han ble 51 år gammel.

Flere amerikanske medier har omtalt dødsfallet, og ifølge Entertainment Weekly har det i dokumenter fra en rettslege i Los Angeles kommet fram at stjerna ble funnet død i sitt eget hjem 11. januar.

Hans bortgang ble først omtalt på Facebook, på Stan Kirsch Studios, en side for skuespillerskolen Kirsch og kona Kristyn Green starta sammen i 2008.

«Kjære venner, på tragisk vis mistet vi vår kjære Stan Kirsch 11. januar. Vi vil holde stengt de neste to ukene mens vi sørger. Han var så elsket, og vi er alle knust. Takk for at du forstår og respekterer vår privatliv gjennom denne vanskelige tiden», heter det i en melding på Facebook.

Kona har også skrevet et innlegg hvor hun forteller at familien arrangerer en liten minneseremoni for stjerna, men at det vil bli arrangert en større ved en seinere anledning.

Suksess

Helt siden 90-tallet har Kirsch vært en ettertraktet skuespiller. Han ble først, og ikke minst ordentlig, kjent i tv-serien «Highlander» 1992 i rollen som Richie Ryan, en rolle han spilte gjennom seriens seks sesonger.

I tillegg vil nok mange huske den avdøde skuespilleren som Ethan, Monica Gellers flørt, i «Friends». Sistnevnte karakter ble spilt av Courteney Cox (55) i situasjonskomedien.

JUBILEUM: 22. september var «Friends», en av tidenes største TV-suksesser, 25 år. Reporter: Madeleine Liereng. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kirsch studerte først statsvitenskap ved Duke University før han satset på skuespilleryrket. Allerede som fireåring kapret han sin første rolle, den gang i en suppereklame.

De seineste åra har han blant mye annet medvirket i «Deep Rescue», «Shark in a Bottle» og «Shallow Ground».