Politiets teori om Jussie Smollett:

Skuespilleren ville ha høyere lønn - skal ha betalt to menn for å bli banket opp

Politiet mener at skuespiller Jussie Smollett betalte to menn 30 000 kroner for å iscenesette et overfall.

BARE LØGN: «Empire»-skuespilleren Jussie Smullett betalte og iscenesatte sitt eget overgrep som rystet hele verden. Foto: NTB Scanpix
BARE LØGN: «Empire»-skuespilleren Jussie Smullett betalte og iscenesatte sitt eget overgrep som rystet hele verden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter at politiet startet etterforskning det «The Empire»-stjerna Jussie Smollett (36) hevdet å være et alvorlig overfall, som blant annet forårsaket sykehusinnleggelse, har historien tatt en helt annen vending.

Fredag i forrige uke ble to av de pågrepne mennene, mistenkt for å stå bak overfallet, løslatt på grunn av «nye bevis». Natt til torsdag ble skuespilleren siktet for å ha avgitt falsk forklaring til politiet.

De mener at han har iscenesatt overfallet på seg selv. Tidligere i dag ble skuespilleren ført inn i varetekt, meldte ABC News. En talsperson for politiet uttalte at Smollett overga seg frivillig.

I en pressekonferanse torsdag kveld kommer politiet med sin teori.

Ifølge CNN hevder politiet at Smollett skal ha betalt to menn 3500 dollar, noe som tilsvarer rundt 30 000 norske kroner, for å banke ham opp.

Iscenesatte angrepet

Smollett skal, ifølge politiet, frivillig ha blitt brutalt banket opp for å fremme sin egen karriere.

Politiet mener skuespilleren skal ha iscenesatt overgrepet fordi han ikke var fornøyd med lønnen sin. Angrepet på Smollett skal ha skjedd, men politiet hevder at skuespilleren skal ha forårsaket blåmerkene han hadde i ansiktet selv.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Benekter straffskyld

Da overfallet av «Empire»-stjerna først ble kjent, skapte det store overskrifter internasjonalt.

Overgrepet ble omtalt som hatkriminalitet, der to ukjente menn skal ha slengt både rasistiske- og homofobiske kommentarer etter ham, og kommet med «Make America Great Again»-tilrop, før de videre skal ha gått til angrep på skuespilleren.

Flere internasjonale stjerner tok til sosiale medier og støttet ham. Nå ser de imidlertid på skuespilleren med forakt. Blant dem USAs president, Donald Trump (72).

- Hva med «Make America Great Again» og de ti millioner menneskene du fornærmet med dine rasistiske og farlige kommentarer, skriver Trump på Twitter.

Det var allerede forrige uke politiet bekreftet at informasjon de hadde fått inn gjorde at etterforskningen snudde, og at de allerede da hadde tatt kontakt med Smolletts advokater for å få et intervju. Det har de ikke fått til ennå.

- Smollet er knust

På det tidspunktet benektet Smollet for at han hadde noe med angrepet på seg selv å gjøre.

- Som et offer for hatkriminalitet som har samarbeidet fullt ut med politiet, er Jussie Smollett sint og knust av meldinger om at gjerningsmennene er personer han kjenner, skrev hans advokater i en uttalelse.

- Han er nå blitt offer igjen med påstander om at Jussie spilte en rolle i angrepet på ham selv.

«Empire», som streames på Viaplay i Norge, har vært en av de virkelig store seriene i USA. Jussie Smollett har rollen som Jamal Lyon i serien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer