FUNNET: Donal Logues datter har kommet til rette igjen, etter å ha vært borte i nærmere to uker. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
FUNNET: Donal Logues datter har kommet til rette igjen, etter å ha vært borte i nærmere to uker. Foto: Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Donal Logue:

Skuespillerens datter var savnet i to uker. Nå er hun kommet til rette

Donal Logue takker for hjelpen.

(Dagbladet): Forrige uke tok den kanadiske tv- og filmstjerna Donal Logue til Twitter. Skuespillerens 16 år gamle datter Jade hadde forsvunnet, og han ba desperat etter informasjon som kunne lede til at hun ble funnet igjen.

Skuespilleren, kjent fra blant annet «Sons of Anarchy» og «Gotham», mobiliserte også andre skuespillere på sosiale medier til å etterlyse den bortkomne tenåringen.

Jade er transkjønnet, og mottok hets for kjønnsidentiteten sin på nettet. Familien fryktet derfor det verste da hun forsvant. Flere etterlysninger ble sendt ut til både politiet og på sosiale medier, uten at sporet etter 16-åringen ble noe varmere.

Hun forsvant mandag den 26. juni etter å ha vært med noen venner i Brooklyn.

Takker for støtten

Nå har imidlertid alt løst seg. Skuespilleren kan avsløre at dattera er trygt hjemme igjen. Det takker han diverse instanser i leteprosessen for.

Flere medier, deriblant Huffington Post og People, har omtalt kjendisdatteras tilbakekomst. Etter å ha lett i over to uker, og ha fått med seg store stjerner som blant andre Danny Trejo med på leteaksjonen, er Jade tilbake hos faren.

«Takk til alle for kjærlighet og støtte», skriver han i en uttalelse og fortsetter:

«Vi har det bra. Kasey og jeg vil takke politiet i New York, FBI, organisasjonen Missing Kids og mange andre.»

Logues talsperson bekrefter overfor Huffington Post at Jade er funnet og er tilbake med familien. De sier ikke noe om hvor skuespillerens datter har befunnet seg eller hvordan hun ble funnet.

Fryktet det verste

«Savnet - i går klokka to Barclayssenteret/Fort Greene Brooklyn: Mitt barn, Jade Logue. 182 centimeter, limegrønn hettegenser, mørkegrønn militærjakke.»

Slik lød en av de første etterlysningene av 16-åringen. Politiet i New York lette etter henne flere kvelder på rad, men klarte ikke å finne henne. Da tok Logue til Twitter igjen.

«Jade. Vi savner deg og elsker deg. Vær så snill, kom hjem. Hvis du ser dette, bare vit at jeg elsker og savner deg,» skrev han.

Logues ekskone, Kasey Smith, skrev i et innlegg på Facebook at hovedfokuset må flyttes vekk fra datterens kjønn og seksuelle preferanser.

«Venner ... Fokuset her må være at Jade kommer trygt hjem. IKKE Jades orientering eller kjønn. Det er Jades historie å fortelle. Ikke vår. Det er tydeligvis fremdeles problemer for dem som utforsker seg selv, og dem de elsker. Vi lever dessverre i en verden der vi blir mobbet, fryktet og hjernevasket om hvem vi MÅ være, hvem vi KAN være, og hvem vi BURDE være og passe inn i en bestemt form», skrev Smith og fortsatte:

«La folk være den de er, gi de plass til å finne seg selv og mest av alt IKKE DØM. Hvem er vi til å dømme og ikke elske noen for hvem de er? Det har vi ikke rett til. Vi vil ha Jade hjem. Det er hovedfokuset og prioriteringene.»

Logues datter har tidligere vært åpen på Twitter om problemene hun har støtt på som transperson. Blant annet har hun tvitret at hun «så fram til å bli trakassert» på åpen gate «uten en annen grunn enn å eksistere.»

Det skulle heldigvis vise seg at alt gikk bra med henne.

Kjent skuespiller

Donal Logue ble for alvor kjent som karakteren Dex i filmen «The Tao of Steve» fra 2000.

Filmen fikk den anerkjente juryprisen på Sundance-festivalen det samme året, ifølge IMDB.

Seinere var han å se i den populære serien «Sons of Anarchy», samt seriene «Gotham» (2016) og «Vikings» (2014).