Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Marie Blokhus:

Skuespillerparet blir foreldre

Lykken smiler for skuespillerparet Marie Blokhus og Anders Baasmo Christiansen.

BLIR FORELDRE: Anders Baasmo Christiansen og Marie Blokhus venter sitt første barn. Her sammen under førpremieren av krigsfilmen «Den 12. mann» i Fredrikstad. Foto: NTB SCANPIX
BLIR FORELDRE: Anders Baasmo Christiansen og Marie Blokhus venter sitt første barn. Her sammen under førpremieren av krigsfilmen «Den 12. mann» i Fredrikstad. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Mandag er det som kan krype og gå av norske kjendiser samlet på den røde løperen utenfor Fredrikstad kino for førpremieren av filmen «Den 12. mann».

Filmen, regissert av Harald Zwart (52), skildrer den norske motstandshelten Jan Baalsruds flukt fra nazistene under andre verdenskrig, med Thomas «Fingern» Gullestad (37) som hovedrolleinnehaver.

Sammen med Jenny Skavlan (31) og Thomas Gullestad, dukket også skuespiller Maria Blokhus (35) opp, og smilte til kameraene sammen med kjæresten Anders Baasmo Christiansen (41).

Til Dagbladet kunne 35-åringen bekrefte at duoen venter barn, og takket for lykkønskningene da Dagbladet gratulerte henne med graviditeten.

- Tusen takk, sa Blokhus, som ikke ville gå nærmere inn på når terminen er.

Saken fortsetter under:

KLAR FOR FØRPREMIERE: F.v. Jonathan Rhys Meyers, Thomas Gullestad, Mads Sjøgård Pettersen, Marie Blokhus, Elle Marja Eira og Harald Zwart under gallapremieren til den norske filmen «Den 12. mann» i Fredrikstad kino mandag kveld.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KLAR FOR FØRPREMIERE: F.v. Jonathan Rhys Meyers, Thomas Gullestad, Mads Sjøgård Pettersen, Marie Blokhus, Elle Marja Eira og Harald Zwart under gallapremieren til den norske filmen «Den 12. mann» i Fredrikstad kino mandag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Møttes under innspilling

For et drøyt år siden kunne Se og Hør avsløre at Blokhus og Baasmo Christiansen var blitt et par, etter at vennskapet utviklet seg til kjærlighet etter at paret spilte sammen i filmen «Børning 2».

Romanserykter omkring de to skuespillerne hadde versert en stund, uten at paret ønsket å kommentere forholdet.

Da de to skuespillerne i april ankom premieren til filmen «Oskars Amerika», hvor Blokhus har en av rollene, kom de derimot arm i arm.

Saken fortsetter under:

Det gjorde de også under Amanda-utdelingen i august, hvor Baasmo Christiansen var nominert i samtlige kategorier.

Suksessrike

Etter at Baasmo Christiansen fikk sitt gjennombrudd i filmen «Buddy» i 2003, har han vært en av Norges mest ettertraktede skuespillere. Siden den gang har han spilt i en rekke suksessrike filmer, som blant annet «Kongens Nei», «Kon Tiki» og «Børning», i tillegg til rollen som «Benedikt» i tv-serien «Dag». I vår har Baasmo Christiansen også vært å se tilbake på teaterscenen, i rollen som den legendariske forføreren «Don Juan» på Nationaltheatret.

Marie Blokhus er på sin side ansatt ved det norske teateret, hvor hun har hatt flere krevende roller de siste årene. I 2015 vant hun Heddapris i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller» for sin rolle som Allis i «Fugletribunalet».

Saken fortsetter under:

SPILTE SAMMEN: Skuespillerparet spilte sammen i filmen «Børning 2», hvor også Jenny Skavlan hadde en av rollene. Foto: NTB Scanpix.
SPILTE SAMMEN: Skuespillerparet spilte sammen i filmen «Børning 2», hvor også Jenny Skavlan hadde en av rollene. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

I 2013 ble hun også nominert til Amandaprisen som «Årets nykommer» for rollen i filmen «Jag etter vind». Den vant hun ikke, men året etter tok med seg kanonprisen for samme film. Siden den gang har hun også blitt et kjent ansikt gjennom NRK-serien «Side om side».

Skapte overskrifter

35-åringen skapte overskrifter i fjor sommer, da hun plutselig forsvant fra NRK-suksessen. Selv om det kom overraskende på seerne, var avgjørelsen helt uten dramatikk, ifølge NRK-seriens produsent, Sigmund Falch.

- Dette kom sikkert brått på seerne, men for oss var det ingen dramatikk. Blokhus, som er fast ansatt på Det Norske Teatret og dessuten jobber mye med film, informerte oss i god tid om at hun ikke ble med oss videre.

Blokhus uttalte selv til Dagbladet at hun kom til å savne gjengen fra «Side om side», men at hun nå var nødt til å prioritere andre prosjekter.

- Jeg har kost meg stort med tre sesonger av «Side om side», er veldig takknemlig for å få ha fått jobbe med disse nydelige menneskene, og setter stor pris på den flotte mottakelsen fra publikum - spesielt fra mine medborgere på Tverlandet, la hun til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!