Amy Schumer:

Skulle fjerne livmora - fant svulst

Komikeren åpner seg om inngrepet som har forandret livet hennes.

ENDOMETRIOSE: Amy Schumer måtte tidligere i september fjerne livmora. Nå kommer hun med ytterligere oppdateringer om inngrepet. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB
ENDOMETRIOSE: Amy Schumer måtte tidligere i september fjerne livmora. Nå kommer hun med ytterligere oppdateringer om inngrepet. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere denne måneden kunne komiker Amy Schumer (40) avsløre at hun har måttet fjerne livmora og blindtarmen, da hun var full av endometriose (vev som likner slimhinna i livmora, som begynner å vokse utenfor livmora, journ.anm.).

Tilstanden er kjent for å gi mye smerte, og i Schumers tilfelle har livskvaliteten blitt begrenset. I en ny oppdatering på Instagram, kan imidlertid komikeren dele flere skremmende funn etter inngrepet.

Fant svulst

«Jeg føler meg sterkere og mer begeistret for livet», skriver Schumer, til et bilde av seg selv.

Videre forteller 40-åringen hvordan legene i tillegg til å finne endometriose, også fant noe annet bekymringsfullt.

«Jeg hadde en svulst i min endo-angrepne blindtarm. Sjokoladecyster i begge eggstokkene. Endometriose i livmora mi», fortsetter hun.

Schumer skriver videre at et liv fylt med smerte, nå ser ut til å ha blitt «løftet ut av kroppen» hennes, og at hun allerede føler seg som en annen person. Hun er blant annet sjeleglad for all den nye energien hun har fått, til å kunne være med sønnen Gene (2).

«Og alle som lurer på om dette er knyttet til min vanskelige graviditet og hyperemese, jeg sier faens ja!», skriver hun videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.