Gisseldramaet på Torp:

Skulle henrettes foran «hele» Norge. Nå forteller han sjokkhistorien

Tidligere politibetjent Frode Anmarkrud er overrasket over gisseltakerens erkjennelse i nytt program.

EKSTREM SITUASJON: Tidligere politibetjent Frode Anmarkrud deler svært dystre skildringer av gisseldramaet på Torp i 1994. TV 2 har premiere på serien «Da Norge sto stille», produsert av Norsk Fjernsyn, søndag kveld. Video: TV 2Vis mer ... Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torp flyplass, 29. september 1994: Politibetjent og tobarnsfar Frode Anmarkrud sitter i passasjersetet på en rød Volvo med en pistol rettet mot tinningen. I baksetet sitter to gisseltakere klemt mellom to kvinnelige gisler. Fra sin posisjon kan Anmarkrud skimte den store klokka på terminalbygget. Langviseren drar seg sakte mot 09.00. Tidspunktet som skulle markere politibetjentens død.

«Det er ti minutter igjen til jeg blir skutt», kunngjør Anmarkrud over politisambandet.

I TV 2s nye dokumentarserie «Da Norge sto stille», produsert av Norsk Fjernsyn, belyses historiske hendelser som satte preg på en hel nasjon. Gisseldramaet på Torp er blant dem. I programmet kommer både gjerningsmenn, ansvarlige, ofre, vitner og myndigheter til orde.

Overleveringen som gikk galt

For det som skulle være et «enkelt» postkontorran 28. september, utviklet seg til å bli et av norgeshistoriens mest dramatiske gisselsituasjoner.

Frode Anmarkrud er blant dem som skildrer særdeles sterke scener fra innsida av bilen den septembermorgenen. Det var han som hadde håndtert forhandlingene med ranerne, de svenske statsborgerne Resid Koca og Zvonimir Majdek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer