UVANLIG OPERASJON: I desember ble komiker Tore Skoglund operert etter voldsomme magesmerter. Det legene fant viste seg å være noe helt annet enn først antatt. Foto: NTB Scanpix
UVANLIG OPERASJON: I desember ble komiker Tore Skoglund operert etter voldsomme magesmerter. Det legene fant viste seg å være noe helt annet enn først antatt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tore Skoglund:

Skulle operere for blindtarmsbetennelse. Så fant legene noe helt annet

- Tannpirkeren var på vei ut av magesekken min.

Rett før jul opplevde komikeren Tore Skoglund (71), kjent fra «Du skal høre mye» på NRK, voldsomme magesmerter. Legen, som trodde det dreide seg om en blindtarmsbetennelse, hastet ham avgårde til Universitetssykehuset i Nord-Norge, UNN.

På kort tid lå «Rorbua»-stjerna på operasjonsbordet, da legene fant noe helt spesielt i magesekken til den folkekjære 71-åringen.

Det er avisa Nordlys som først omtaler saken.

- Da kunne legene se noe de trodde var et fiskebein som hadde forlatt tynntarmen og var på vei ut i muskelvevet, sier Skoglund til avisa.

Til Dagbladet forteller han at fiskebeinet viste seg å være en tannpirker.

Kunne gått galt

Ifølge Skoglund skal ikke legene ha oppdaget hva som egentlig forårsaket de voldsomme magesmertene, før de opererte ham.

- Da jeg fikk vite at det hele dreide seg om en tannpirker, var jeg delvis i narkosen fortsatt. Jeg ser jo humoren i dette, men det kunne gått riktig så alvorlig, sier Skoglund.

FOLKEKJÆRE: Tore Skoglund sammen med Arthur Arntzen «Oluf» på Scenen på Svalbard i forbindelse med kongebesøket i 1991. Foto: NTB Scanpix
FOLKEKJÆRE: Tore Skoglund sammen med Arthur Arntzen «Oluf» på Scenen på Svalbard i forbindelse med kongebesøket i 1991. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tannpirkeren som hadde havnet på avveie hadde nemlig forårsaket så store skader at han kunne risikere å få utlagt tarm.

- Det var en veldig ubehagelig opplevelse, men jeg er veldig glad for at alt gikk fint, sier han.

Snek seg trolig med i maten

Hvordan tannpirkeren havnet i magen til komikeren, er fortsatt en gåte.

- Det er det som er den store «frågan». Jeg vet ikke sikkert. Jeg har ikke som vane å spise tannpirkere, humrer Skoglund.

Likevel har han en teori om hva som kan ha skjedd.

- Jeg er diabetiker, og for å ha kjapt sukker tilgjengelig har jeg som regel en banan eller liknende lett tilgjengelig. Når blodsukkeret skal bringes i vater, blir det så som så med tygginga. Og siden den ene enden på flisa var butt, kunne den ha sneket seg med ned. Bearbeidet kjøtt eller fisk er jo også en mulighet, sier han til Nordlys.

- Fra nå av skal jeg sjekke all maten jeg spiser først, konstaterer han.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Ikke helt frisk

Til tross for at tannpirkeren er ute av magen, innrømmer Skoglund at formen ikke er på topp av den grunn.

- Jeg er frisk for tannpirkeren, men det er jo litt andre ting som gjør at jeg ikke er frisk om dagen, sier han.

I mai i fjor var 71-åringen involvert i en bilulykke, da han besvimte foran rattet og krasjet.

Ifølge iTrømsø var Skoglund på vei til et møte hjemme i Silsand på Senja da alt svartnet.

- Plutselig var jeg borte. Jeg hadde besvimt. I ettertid er jeg blitt fortalt at jeg først kolliderte med en bil som kom imot, og deretter en bil som kom bak meg. Hånda må ha glidd ned på girspaken og dyttet den til revers. Jeg våknet i bilen etter krasjet, og det første jeg tenkte var at jeg håper ingen er skadet, sier Skoglund til avisa.

Opererte inn pacemaker

Heldigvis var det snakk om bare materielle skader. Skoglund ble imidlertid liggende på sykehus i omtrent to uker, etter at det viste seg at det var hjertet som forårsaket at han besvimte.

Siden den gang har han fått en pacemaker med hjertestarter, i tilfelle uhellet skulle være ute igjen.