Isabelle Eriksen:

- Skummelt å tenke på

Influenserparet har lagt bak seg flere ubehagelige hendelser den siste tida.

TØFT HALVÅR: Isabelle Eriksen og kjæresten Wiktoria Maria har måttet stå i litt av hvert hittil i år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TØFT HALVÅR: Isabelle Eriksen og kjæresten Wiktoria Maria har måttet stå i litt av hvert hittil i år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mai nærmer seg slutten, og det betyr at vi snart går inn i juni - som også er måneden for Oslo Pride. Pride er en feiring av skeiv kjærlighet og kjønns- og seksualitetsmangfold, og skeives rettigheter får ofte ekstra fokus gjennom hele måneden.

For influenser Isabelle Eriksen (26) kan ikke juni komme fort nok. Sammen med kjæresten Wiktoria Maria (24) har de to opplevd mye trakassering de siste månedene.

HJEMME HOS: Vi ble med hjem til Isabelle Eriksen og kjæresten Wiktoria Maria. Reporter: Hanna Taugbøl. Klipp: Nora Skavhaug. Vis mer

- Ser oss over skuldra

Da paret var på ferie i Kapp Verde i mars, opplevde Eriksen å bli utsatt for et ransforsøk. En drøy måned etter episoden på Kapp Verde, ble 26-åringens kjæreste offer for vold på byen. Samme helg skal hun også ha blitt trakassert av en vekter på et utested, da vedkommende antok at hun var en gutt og dermed sto i feil kø. Wiktoria Maria sto i køen til jentedoen.

Når Dagbladet møter Eriksen forteller hun at hun fortsatt bærer preg av det som har skjedd den siste tida.

- Plutselig skjedde liksom alt på en gang, så vi merket at det tæret på oss. Det er jo skummelt. Vi går rundt og ser oss litt over skuldra, fordi vi vet jo aldri.

- Vi bærer det med oss, og tenker på om det kan være noen som kanskje vet hvem vi er og ikke liker oss. Så det er litt ubehagelig å tenke på, i alle fall her i Norge hvor det skal være så trygt.

Vi tok en prat med influenser Jenny Hagen om livet, kjærligheten og fremtiden. Video: Kine Falch. Reporter: Thea Hope. Klipp: Luna Lea. Vis mer

- Ikke ferdige

Som skeiv i Norge har man mange rettigheter skeive i andre land fortsatt kjemper for. Likevel må vi ikke tro at vi er i mål, sier influenseren.

- Vi er veldig flinke til å snakke om at vi er så flinke her i Norge, men dette beviser jo at det fortsatt er fordommer og at man ikke er ferdig å snakke om det - så det er viktig at vi fortsetter.

- Selv om det er et veldig bra og fritt land, så er vi fortsatt ikke ferdig utviklet. Det er like viktig å snakke om det å være skeiv som likestilling mellom kvinner og menn, understreker Eriksen.

Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom røper nytt prosjekt. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

26-åringen kan imidlertid betrygge med at det står bra til med både henne og kjæresten - som også har måttet håndtere bruddrykter oppi det hele.

- Vi har det bra nå, og det går veldig bra med Wiktoria også. Det har skjedd mye, men jeg føler vi har kommet oss litt over de greiene der.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer