Innstrammingene i abortloven:

- Skummelt og forferdelig urettferdig

Raser etter innstrammingen i abortloven.

SKUMMELT: Komiker Sigrid Bonde Tusvik har ved flere anledninger snakket høyt om abortloven. Nå som de første innstrammingene er vedtatt, er hun ikke imponert. Her avbildet under Gullruten 2019. Foto: NTB Scanpix
SKUMMELT: Komiker Sigrid Bonde Tusvik har ved flere anledninger snakket høyt om abortloven. Nå som de første innstrammingene er vedtatt, er hun ikke imponert. Her avbildet under Gullruten 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens norske kjendiser koste seg på Universals hagefest og på konsert med Benjamin Ingrosso på Astrup Fearnley-museet torsdag kveld, var norske politikere opptatt av noe helt annet. På Stortinget ble de første innstrammingene i abortloven på over 40 år vedtatt.

105 stemte for, mens 64 stemte mot. Alle representantene fra regjeringspartiene stemte ja til det kontroversielle forslaget, som det har versert en voldsom debatt rundt de siste månedene. Vedtaket innebærer at kvinner som er gravide med flerlinger må få saken behandlet i nemnd om de ønsker å fjerne noen av fostrene.

Vedtaket kommer i ei tid der abort har blitt heftig diskutert internasjonalt. I flere amerikanske stater er det foreslått å totalforby abort, mens unge jenter helt ned i tiårsalderen i Argentina blir tvunget til å bære fram barn etter voldtekt.

- Hører fortida til

Abortsaken har mildt sagt skapt store reaksjoner, også her til lands. Nylig ble det kjent at en rekke norske influensere hadde inngått et samarbeid med Amnesty International og Tise, der de laget en kleskolleksjon med formål om å få inn underskrifter. Navn som Jenny Skavlan (33), Maria Mena (33) og Ulrikke Falch (22) er blant dem som har bidratt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer