SAKSØKES: Rapper og sanger Chris Brown. Foto: Scott Roth/Invision/AP, File / NTB Scanpix
SAKSØKES: Rapper og sanger Chris Brown. Foto: Scott Roth/Invision/AP, File / NTB ScanpixVis mer

Skutt sju ganger på nattklubb - saksøker superstjerne

Den omstridte platebransjemannen Suge Knight saksøker Chris Brown.

(Dagbladet): Den omstridte amerikanske musikkbransjeprofilen Marion «Suge» Knight har gått til sak mot sanger og rapper Chris Brown, og nattklubben 1 Oak i Hollywood, melder Rolling Stone.

Det var i august 2014 Knight ble skutt gjentatte ganger under en Video Music Awards-fest på nattklubben 1 Oak i Los Angeles. Chris Brown var arrangør, og blir nå saksøkt for manglende sikkerhetstiltak.

Brown får sammen med nattklubbeierne også skylden for at en bevæpnet person har sluppet inn i festlokalene, melder nyhetsbyrået AP.

Suge Knight er tidligere domfelt to ganger, og er nå fengslet og siktet for drap etter en bilulykke i 2015. Knight hevder skyteepisoden og bilulykken må ses i sammenheng.

SAKSØKER: Marion «Suge» Knight. Foto: Frederick M. Brown/Pool via AP / NTB Scanpix
SAKSØKER: Marion «Suge» Knight. Foto: Frederick M. Brown/Pool via AP / NTB Scanpix Vis mer

I 2005 overlevde Knight en skyteepisode i Miami. Han ble da skutt under en fest arrangert av superstjerne Kanye West.

Suge Knight startet på 90-tallet det amerikanske hiphop-plateselskapet Death Row Records hvor han signerte nå verdenskjente artister som Dr. Dre, Snoop Dogg, Tupac og MC Hammer. Selskapet gikk senere konkurs.

Han har hele veien vært en kontroversiell figur i den amerikanske hiphop-bransjen. Knight er kjent for brutale forretningsmetoder, og sine mange runder med det amerikanske rettsystemet.