Britney Spears:

- Skylder ikke disse menneskene noe

Her er traileren på den nye Netflix-dokumentaren «Britney vs. Spears».

NY DOKUMENTAR: Netflix kommer 28.september med en ny dokumentar om Britney Spears og kampen hennes mot vergemålet. Video: Netflix Vis mer
Publisert

Neste uke er det premiere for en ny Netflix-dokumentar, og det er ikke en hvilket som helst heller. Onsdag kveld, nøyaktig ei uke før hennes neste høring, har streamingtjenesten sluppet en trailer for den kommende Britney Spears -dokumentaren.

Dokumentaren har fått navnet «Britney vs. Spears», og lanseres dagen før popstjerna skal i retten - igjen.

Neste ukes høring er den viktigste høringen hittil i Britney Spears (39) eviglange kamp for frihet, etter å ha vært underlagt verge i over ett tiår.

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer

I traileren kan man høre popstjernas stemme i et lydopptak fra en vitnesbyrd 23. juni i Los Angeles Superior Courthouse. Det var da hun for første gang talte for retten og blant annet fortalte dommeren at hun er traumatisert, og ba om å få livet sitt tilbake.

- Jeg har jobbet hele mitt liv. Jeg skylder ikke disse menneskene noe, sier Spears i traileren.

Tittelen på dokumentaren, «Britney vs. Spears», refererer til 39-åringens kamp mot sin far, James Spears (69), som har vært vergen hennes. Siden 2008 har popstjernas far hatt kontroll over økonomien, eiendelene og hennes personlige beslutninger.

Traileren, som blant annet er delt på Netflix' offisielle Instagram-konto, har på kort tid fått reaksjoner verden over. Onsdag tok også Britneys forlovede Sam Asghari (27) bladet fra munnen.

I kommentarfeltet til videoen på Instagram, kommer han med et ønske til produksjonen.

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

«Jeg håper inntektene fra disse dokumentarene går til å kjempe mot urettferdighet #FreeBritney», skriver han.

Flere nettsteder har gjengitt kommentaren, deriblant E! News og ET Canada.

VERGEMÅL: Den siste tiden har det vært mye oppmerksomhet rundt Britney Spears og hennes vergemål. Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Ble kvitt én verge

Under forklaringen hennes i juni fortalte hun blant annet at hun levde et svært kontrollert liv, hvor hun ble tvunget til å gå i terapi flere ganger i uka, samt satt på medisiner hun ikke ville bruke.

Spears liv skal ha vært så kontrollert de siste 13 åra at hun ikke engang kunne skifte klær uten at noen var til stede i rommet med henne. I retten ba hun også om at faren skulle bli fjernet som verge og at finansselskapet Bessemer Trust Company fortsatte som eneverge umiddelbart.

I juli ble det kjent at Bessemer hadde bedt om å få slutte på grunn av «forandrede omstendigheter». Dommer i saken, Brenda Penny, godkjente forespørselen og dermed skulle de ikke lenger være medverge sammen med faren.

Tidligere den samme uka avviste dommeren i saken Spears' ønske om at faren skulle bli fjernet som hennes eneste verge.

Se og Hør sin reporter har snakket med fansen til Britney Spears etter det som kom fram i rett i natt. Reporter Kjersti Flaa Video: Se og Hør Vis mer

Dermed ble 39-åringen kvitt en verge, bare ikke den hun ønsket. Nå gjenstår det å se hva som vil skje i retten neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer