Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Filmstjerna Zendaya går hardt ut:

Slakter butikk for dårlig service: - Tror ikke hun likte hudfargen vår

«Spider-Man»-aktuelle Zendaya langer ut på Snapchat. 

- LANG VEI Å GÅ: Skuespilleren Zendaya Coleman langet ut mot en negativ butikkopplevelse, der hun hevdet at den ansatte behandlet henne dårlig fordi hun var mørk i huden. Foto: Lumeimages, NTB scanpix
- LANG VEI Å GÅ: Skuespilleren Zendaya Coleman langet ut mot en negativ butikkopplevelse, der hun hevdet at den ansatte behandlet henne dårlig fordi hun var mørk i huden. Foto: Lumeimages, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barnestjerna Zendaya Maree Stoermer Coleman (20), som oftest bare Zendaya, gjorde det stort i en rekke Disney-programmer på starten av 2010-tallet.

Hun har siden spilt i en rekke serier, og debuterer neste år på filmlerretet i den kommende filmen om «Spider-Man». 20-åringen er derimot kanskje best kjent for sin sterke tilstedeværelse i sosiale medier, der hun sjeldent sparer på kruttet.

Det er også tilfellet denne gangen. Ifølge Los Angeles Times har skuespilleren i en rekke videoer på Snapchat gått hardt ut mot en butikkjede.

- Lang vei å gå

Ifølge Coleman ble hun og en kamerat møtt med rasisme da de skulle kjøpe noen gavekort på butikken Vons.

Planen var egentlig å kjøpe et kort med verdi på 400 dollar, men det lot seg ikke gjøre. Derfor ville skuespilleren gå med på å kjøpe et med mindre verdi. Det gikk dårlig.

- Jeg tror ikke dama som hjalp oss var spesielt begeistret for hudfargen vår, fortalte hun på Snapchat.

Coleman hevder videre at den butikkansatte ikke forsøkte å hjelpe dem i det hele tatt, og at hun kastet skuespillerens lommebok på bakken.

20-åringens kort skal ha truffet samlebåndet, og den butikkansatte skal ha ekspedert kundene bak i køen - mens Coleman og vennen hennes fortsatt sto der.

- Hun bare.... Hun så på meg som om jeg ikke hadde råd til det. Det var 400 dollar... For å gjøre en lang historie kort - det er en lang vei igjen å gå i denne verdenen, sa hun i en av Snapchat-videoene hun la ut.

De skal derimot ha fått hjelp av en av butikkens sjefer seinere, og endt opp med gavekortene.

Ifølge LA Times har Safeway, et foreldreselskap av Vons, sagt at de skal kommentere saken fortløpende.

Opplevd rasisme før

Dette er ikke første gangen 20-åringen må forsvare seg i sosiale medier etter å ha opplevd rasisme.

Under Oscar-utdelinga i fjor, fikk skuespilleren negative kommentarer på håret sitt, som i anledningen var dreads. Paneldeltaker i programmet «Fashion Police», Giuliana Rancic, var ikke fornøyd med skuespillerinnas frisyre.

- Jeg føler at hun lukter som patchouli-olje ... eller kanskje hasj, sa Rancic da hun så Coleman på den røde løperen.

Denne uttalelsen fikk Twitter til å koke. Skuespillerinna tok også til motmæle.

På Instagram la Coleman ut et bilde av en selvskreven tekst, som forsvarte håret hennes og påpekte at Rancics uttalelse var respektløs.

- «Å si at en 18 år gammel kvinne med dreads må lukte patchouli-olje eller hasj er ikke bare en stor stereotypi, men også utrolig støtende. Jeg føler ikke at jeg trenger å svare på negativ kritikk ofte, men noen ting kan ikke forbli usagt», skrev hun da.

Hun ramset så opp store stjerner som også har dreads. Oscar-nominerte Ava DuVernay og Harvard-professor Vincent Brown er bare noen av de hun nevner.

- «Vet du hva disse menneskene har til felles? Dreads. Og ingen av dem lukter hasj», avsluttet den da 18 år gamle Coleman.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!