Slakter kritikerne: - Et stort problem

Tre kjendismødre med klar oppfordring til «mammapolitiet».

HETSET: Enkelte reagerte så kraftig på Kristin Gjelsviks uttalelser om sønnens kosthold, at hun mottok en bekymringsmelding fra barnevernet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HETSET: Enkelte reagerte så kraftig på Kristin Gjelsviks uttalelser om sønnens kosthold, at hun mottok en bekymringsmelding fra barnevernet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg liker å tro at jeg er tøff og sterk. Men når jeg mottar et brev fra barnevernet i posten, er det klart at det går inn på meg, forteller Kristin Gjelsvik (32) til Dagbladet.

Et standpunkt om vegetarisk kosthold var det som skulle til. Etter at toppbloggeren gikk ut i et intervju med Dagbladet i slutten i juni, der hun proklamerte at hun ville oppdra sønnen Falk (tre mnd.) på et kjøttfritt kosthold i framtida, tok det fyr i kommentarfeltet.

Blant over 3000 kommentarer var det flere som uttrykte stor bekymring overfor helsa til den lille gutten. Andre gikk langt i å påstå at Gjelsvik var «uskikket» som mor. Én valgte altså å sende en bekymringsmelding til barnevernet.

- Jeg visste at det ville dukke opp noen nettroll og andre surpomper, men jeg så ikke for meg det enorme omfanget av hatefulle kommentarer. Det er tydelig at jeg har pirket borti noe sårt, sier Gjelsvik.

Gjelder 300 000 kvinner

Det er mulig vi begynner å bli lei av å høre om kjendiser som opplever hets og sjikane over nettet, men hør på dette: I en undersøkelse gjennomført av Amnesty i fjor sommer, blant kvinner i Norge, oppga hele tolv prosent at har vært utsatt for netthets. Det tilsvarer mer enn 300 000 kvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer