Martha Leivestad:

Slakter TV-program: - Ler av tjukke folk

Martha Leivestad fikk tilbud om å delta i slankeprogram.

REAGERER: Martha Leivestad er kritisk til et TV-program hun ble spurt om å være med på. Reporter: Thale Kristensen. Reporter: Celina Morken Vis mer
Publisert

Nå er det snart duket for årets Gullruten. Onsdag ettermiddag, på Edderkoppen scene i Oslo, ble det avdekket hvem som er nominert i de ulike kategoriene. TV-profil Martha Leivestad (28) er blant de nominerte i kategorien «Beste livsstilsprogram» for sin egen serie «Martha blir rik».

I den anledning tok Dagbladet en prat med 28-åringen, som er spent foran utdelingen. Det var imidlertid noe helt annet hun engasjerte seg minst like mye for.

SJOKKERER I NRK-SERIE: Humorkollektivet «4ETG» har gått på NRK i flere år, så vi har tatt med en prat med Martha Leivestad om hva det sykeste de har gjort. Reporter Steffen Pettersen Video: NRK/Rød Løper Vis mer

- De bør passe seg

Tidligere har Leivestad delt et innlegg på Instagram om at hun hadde fått tilbud om å være med på Discovery-programmet «16 ukers helvete». Der skal seks kjendiser begi seg ut på en knallhard reise for å komme i form, og følge et strengt kosthold for en sunnere og bedre livsstil.

På spørsmål om hvordan det føltes å bli spurt, hadde hun følgende å si:

- Åh, gud så heldig jeg er. Helt fantastisk. Nei da, da tenkte jeg «fuck no». Det går veldig greit, men jeg har ingen behov for å være med på et slankeprogram, for det trenger jeg ikke. Jeg sa «nei takk» veldig høflig og fint, forklarte Leivestad overfor Dagbladet.

- Men, jeg synes det er en knallhard melding å sende ut til folk, spesielt siden jeg fikk den en mandag morgen. Litt sånn: «Hei, husk at du er tjukk». Det var sånn «jeg vet», men så tenker jeg jo at jeg har jobbet masse med meg selv, og føler meg bra i egen kropp. Å få slike etterspørsel på mail kan ødelegge uka til noen, la hun til.

TV-profilen mener at Discovery, som står bak programmet, kunne håndtert forespørselen på en bedre måte.

- Jeg synes at «16 ukers helvete» skal passe seg veldig med å sende slike mailer. Spesielt at de ikke sendte det til manageren min. Nei, det ble mye tull der. Så jeg var ikke kjempefornøyd, men så mange likes jeg fikk på det Instagram-innlegget, så tusen takk!, fleipet hun.

«16 UKERS HELVETE»: Håvard Lilleheie får prøve seg på bryting. Det blir hardere enn han hadde trodd. Video: Discovery +. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Ler av tjukke folk

Til tross for at 28-åringen takket nei til programmet, har hun likevel gjort seg opp en klar mening om hva hun faktisk tenker om det ferske TV-konseptet - som begynte å rulle på skjermen i fjor høst.

- Jeg tenker at jeg liker deltakerne, men jeg synes at det er et program der man ler av tjukke folk. Så jeg er ikke noe fan. Men igjen - «you do you», så gjør jeg meg. Har du lyst til å være med så vær så god, håper du får godt betalt for det, svarte Leivestad.

På spørsmål om hun ble tilbudt en god pris for å være med i programmet, holdt hun imidlertid kortene tettere til brystet.

- Det er ikke noe jeg kan si. Men for 16 uker - woooh. Ikke vet jeg.

DRAMATISK: Martin Johnsrud Sundby, aktuell som programleder og personlog trener i «16 ukers helvete», deler dramatisk historie. Video: Rødt Kort / Discovery + / «16 ukers helvete». Vis mer

Beklager seg

Senior kommunikasjonsrådgiver for Discovery, Ola-Magnus Svihus, får lagt fram Leivestads opplevelse i forbindelse med TV-tilbudet. På spørsmål om det er noe de kjenner seg igjen i, svarer han følgende:

- Produksjonens castingbyrå tok direkte kontakt med Martha Leivestad, fordi de allerede hadde jobbet med henne på en tidligere produksjon, og hadde en formening om at de hadde god nok tone med henne til å diskutere en eventuell deltakelse med henne, skriver han, og legger til:

- Jeg har full forståelse for at Leivestad opplevde dette som ubehagelig, og det beklager jeg for, på vegne av produksjonen, Warner Bros. Discovery. TV-bransjen er en liten bransje, hvor man jobber på kryss og tvers med mange av de samme folkene, og man kan derfor få en følelse av at man kjenner folk bedre enn man faktisk gjør.

RYSTET: Christer Falck er blant kjendisene som denne vinteren deltar i «16 ukers helvete». I den andre episoden får han en nedslående beskjed fra lege Kaveh Rashidi. Video: Rød Løper/Discovery+. Vis mer

I dette tilfellet følger Svihus opp med at castingen ble håndtert feil, og er lei seg for at Leivestad fikk en så dårlig opplevelse. Likevel er han helt uenig i hvordan hun omtaler «16 ukers helvete».

- Medvirkende i sesong en har hatt helt ulike målsettinger for deltakelsen - de aller færreste har hatt et mål om bare å bli tynnere. Agnete Husebye ville bli sterkere, Sandeep Singh og Håvard Lilleheie ville komme i bedre form for å kunne bli mer aktive med barna sine, og alle som én ville bli sunnere.

- De har alle sammen hatt en flott opplevelse med deltakelsen og ingen ville vært den foruten. Jeg håper at Martha Leivestad ser serien og gir den en fair sjanse, men beskjeden om at deltakelse er uaktuell for henne er mottatt, loud and clear, understreker Svihus avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer