Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Caitlyn Jenners mor:

Slaktes av bestemora

Caitlyn Jenners 93 år gamle mor retter harde skyts mot reality-familien.

FÅR HARD KRITIKK: Caitlyn Jenners mor, Esther Jenner (93), er ikke redd for kritisere sin egen familie. Nå går hun hardt ut mot sønnens tidligere ektefelle Kris Jenner, og resten av den berømte realityfamilien. Foto: NTB Scanpix
FÅR HARD KRITIKK: Caitlyn Jenners mor, Esther Jenner (93), er ikke redd for kritisere sin egen familie. Nå går hun hardt ut mot sønnens tidligere ektefelle Kris Jenner, og resten av den berømte realityfamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kardashian-klanen er gedigen, og tidvis er det enkelt å miste oversikten over alle medlemmene. Det kan virke som at de popper ut unger og skifter ut ektemenn ukentlig, og når man ser på den utvidede familien, ja, da er det sannelig lett å gå seg vill.

De skaper til stadighet overskrifter i den internasjonale sladrepressen, enten det gjelder syltrange korsett, brudd - eller milliardformuer. Denne gangen er det et noe perifert familiemedlem som skaper overskrifter, nemlig Caitlyn Jenners (70) 93 år gamle mor, Esther Jenner.

Caitlyn var tidligere gift med Kardashian-overhode Kris Jenner (64).

Det er ikke hverdagskost at 93-åringen ytrer seg i offentligheten, men da hun nylig lot seg intervjue av den britiske tabloidavisa Daily Mail, holdt hun ikke akkurat tilbake på kruttet.

GALLA: Da Kim Kardashian møtte opp på årets MET-gala, var det flere som sperret opp øynene. I etterkant har også leger kritisert antrekket hennes. I denne ukens episode av «Keeping up with the Kardashians», får vi se alt strevet som krevdes for å få på kjolen. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Krass kritikk

93-åringen kom nemlig med knallhard kritikk av datteras tidligere familie - den verdensberømte Kardashian-klanen hun selv var en del av i mange år. Særlig er det eks-svigerdattera Kris Jenner som får gjennomgå.

I intervjuet sier 93-åringen blant annet at hun er glad for at sønnen kom seg bort fra henne, og at hun er svært misfornøyd med hvordan sønnen ble framstilt i «Keeping Up With The Kardashians».

Hun gir Kris Jenner skylda for at Caitlyn Jenner ble framstilt som det hun kaller «karakterløs og forsiktig» mens de var gift.

KJENT FAMILIE: Kardashian/Jenner-slekten er svært berømt. Nå får familien krass kritikk fra egne rekker. Foto: NTB Scanpix
KJENT FAMILIE: Kardashian/Jenner-slekten er svært berømt. Nå får familien krass kritikk fra egne rekker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var ikke glad i det programmet. Det var ingen handling, og jeg kommer aldri til å forstå hvorfor det ble en så stor suksess, som jeg tror det fortsatt er, sier 93-åringen i intervjuet.

Hun har tidligere omtalt sin forhenværende svigerdatter som «hyperkontrollerende», og avslører at hun fortsatt ikke klarer å se episoder av det verdenskjente realityprogrammet.

GJØR NARR: Caitlyn Jenner blir satt ut av en penis-spøk fra datteras ekskjæreste. Video: Comedy Central / Rød Løper Vis mer

En representant for Caitlyn Jenner opplyser at hun ikke deler sin mors meninger om det berømte realityprogrammet - eller tankene hennes om Kris Jenner.

- Caitlyn har gang på gang sagt at showet er det beste som har skjedd familien deres, og hun kommer godt overens med Kris, sier representanten til Daily Mail.

Caitlyn Jenner - tidligere Bruce - var en del av den verdensberømte slekta i mange år. Hun og Kris Jenner giftet seg i 1991, og fikk døtrene Kendall og Kylie i henholdsvis 1995 og 1997. I 2014 kom også sjokknyheten om at paret skulle skilles

Støttende under kjønnsskiftet

Caitlyn Jenner befinner seg for tiden i Australia hvor hun deltar i realityserien «I'm a Celebrity … Get Me Out of Here!», hvor en rekke kjendiser skal overleve i jungelen.

I intervjuet med Daily Mail innrømmer 70-åringens mor at hun ikke har noe interesse av å se dattera på tv.

IKKE ENIG: Caitlyn Jenner er ikke enig i sin 93 år gamle mors kritikk av Kris Jenner og resten av familien. Foto: NTB Scanpix
IKKE ENIG: Caitlyn Jenner er ikke enig i sin 93 år gamle mors kritikk av Kris Jenner og resten av familien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er ikke underholdning for meg å se på folk som er redde. Jeg synes hun kunne brukt mer tid på golfbanen. Jeg har prøvd å ikke tenke på at Caitlyn skal være i Australia. Det er tre uker, lang tid uten å høre fra henne, sier 93-åringen.

Esther Jenner røper også at hun synes det har vært vanskelig å se på sitt eget barn som en verdensberømt kjendis. Hun ser på Caitlyn som barnet sitt, og ikke noe annet.

I intervjuet forteller hun også om hvordan hun opplevde at sønnen startet prosessen med å bli kvinne.

Det var i april 2015 det ble kjent at Bruce Jenner identifiserte seg som kvinne - og to måneder seinere viste hun seg som kvinne for første gang på forsida av motebladet Vanity Fair. Mora forteller at hun hele tida har støttet Caitlyn i prosessen, og at hun håper dattera blir respektert.

- Det er ingenting hun ba om. Det er en tilstand, sier hun til Daily Mail.

Nært forhold

Til tross for at Esther Jenner har hatt et heller trøblete forhold til sin forhenværende svigerdatter Kris, har hun et godt forhold til sin datter Caitlyn.

70-åringen har tidligere satt ord på mor/datter-forholdet i et stort intervju med Dagbladet i 2017, og da kunne hun avsløre at hun syntes det var svært utfordrende å fortelle sin største hemmelighet til mora Esther.

- Det er alltid vanskelig å fortelle slike ting til mødre. Hun var den siste som fikk vite det. Det var tøffest å si det til henne, innrømmet hun, og fortsatte:

- Mamma hadde sett all dritten som sto om meg i bladene, så jeg sa til henne: «Du vet alle de tingene du har lest om meg i tabloidene og hørt fra venner? Jeg hater å si det, men det ligger mye sannhet i dette».

Jenner fortalte også at mora klandret seg selv da hun fikk vite om det. Etter hvert begynte mora å lese seg opp på temaet, og til slutt innså hun at det ikke var hennes feil.

MÅTTE SVARE FOR SEG: Republikaneren Caitlyn Jenner har tidligere uttalt at hun er imot homoekteskap. - Jeg er en veldig tradisjonell kvinne, svarer Jenner som nå later til å være mer åpen, til tross for sitt noe diffuse svar. Video: Ellentube Vis mer

- Det er bare sånn det er. Alle er født forskjellige. Men det ordnet seg, og i dag er mamma en fantastisk støttespiller. Vi snakker sammen på telefonen hver eneste dag, sa hun til Dagbladet den gang.

Caitlyn har også fire barn fra to andre ekteskap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media